Λίγες ημέρες μετά την 20η επέτειο της επαγγελματικής της καριέρας, η Σερίνα Γουίλιαμς γιορτάζει σήμερα τα 34α γενέθλιά της και μαζί της μεγαλώνει και το γυναικείο τένις το οποίο υπηρετεί με μεγάλο πάθος, έχοντας καθιερωθεί στις συνειδήσεις των φιλάθλων ως η καλύτερη της γενιάς της και μια εκ των κορυφαίων στην ιστορία!

Μπορεί να μην κατάφερε να πανηγυρίσει το ημερολογιακό Grand Slam, πριν λίγες εβδομάδες στη Νέα Υόρκη, ωστόσο ποιος δεν θα ζήλευε την καριέρα της Σερίνα γουίλιαμς ακόμα κι αν ανακοίνωνε σήμερα την απόσυρσή της…

Η θρυλική Αμερικανίδα, κάτοχος 21 Grand Slam τίτλων, γεννήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου του 1981 και ξεκίνησε την επαγγελματική της καριέρα σε ηλικία 14 ετών (ήταν 24 Σεπτεμβρίου 1995).

Εκείνη την ημέρα (24/09/95), η Σερίνα έδωσε τον πρώτο της αγώνα ως επαγγελματίας, στο indoor τουρνουά του Κεμπέκ στον Καναδά αι είχε ηττηθεί απ’την Άνι Μίλερ στον 1ο προκριματικό γύρο.

Δεν πήρε πολύ καιρός για να κάνει το πρώτο της μεγάλο “μπαμ” στο tour και να αναγκάσει τους ειδικούς να την προσέξουν…

Ήταν δύο χρόνια αργότερα, το 1997 μόλις λίγες εβδομάδες μετά την εκπληκτική πορεία της μεγαλύτερης αδερφής της, Βίνους στον πρώτο της Grand Slam τελικό στο US Open ’97, με τη Σερίνα να κερδίζει τις Μάρι Πιρς και Μόνικα Σέλες, στην πορεία προς τον πρώτο της WTA ημιτελικό στο Σικάγο κι ενώ βρισκόταν στο Νο304 της παγκόσμιας κατάταξης!

Έκτοτε ακολούθησε ένα μαγικό ταξίδι στο επαγγελματικό τένις…

21 Grand Slam τίτλοι
5 WTA Finals τρόπαια
43 ακόμη WTA τίτλοι
259 εβδομάδες στο Νο1
13 Grand Slam doubles τίτλοι
2 Grand Slam mixed doubles
75,000,000 σε χρηματικά έπαθλα μόνο από τα τουρνουά…

Τη Σερίνα Γουίλιαμς ή τη λατρεύεις ή τη μισείς…

Αν ανήκεις στη δεύτερη κατηγορία, δικαίωμά σου, όμως δεν μπορείς να της πάρεις τίποτα από αυτά που έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια. Και συνεχίζει…

Χρόνια πολλά Σερίνα!

Video highlights
Previous articleΔεν πιστεύει στο Ράφα ο Guga
Next articleΜε διαφορά… σερβίς