Οι Grand Slam τίτλοι τελείωσαν για τον Ράφαελ Ναδάλ…. Αυτό, τουλάχιστον, πιστεύει ο Γκουστάβο Κουέρτεν ο οποίος, σε δηλώσεις του σε μέσο της πατρίδας του, είπε ότι ακόμα και το Roland Garros είναι πλέον δύσκολο για τον Ισπανό ενώ χαρακτήρισε ανυπέρβλητο εμπόδιο για τον Ρότζερ Φέντερερ, τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Σύμφωνα με τον Γκουστάβο Κουέρτεν, η κυριαρχία των δύο αιωνίων, Φέντερερ και Ναδάλ, έχει ολοκληρωθεί… Ούτε ο Ελβετός μαέστρος, ούτε ο ταυρομάχος θα καταφέρουν να κερδίσουν κάποιον Grand Slam τίτλο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του σπουδαίου Βραζιλιάνου.

“Eίναι σχεδόν απίθανο να δούμε τον Ράφα να ανεβαίνει στο Νο1 του κόσμου ξανά. Οι πιθανότητες να κερδίσει ένα ακόμη Roland Garros, είναι λίγες. Είναι επίσης απίθανο να κερδίσει έναν ακόμη Grand Slam τίτλο, λόγω του επιπέδου του παιχνιδιού του απέναντι στους άλλους τενίστες. Αν δεν είναι στο 100%, δεν μπορεί να κάνει τίποτα…”

“Συγκρίνω την περίπτωσή του με τη δική μου. Μετά την πρώτη μου εγχείρηση, δεν ένιωθα πόντο όμως δεν έτρεχα καλά κι αυτό ήταν πρόβλημα. Αν δεν είχα υποστήριξη από τα πόδια μου, οι πιθανότητές μου μειώνονταν 15-20%. Το μεγάλο του εμπόδιο είναι ο Τζόκοβιτς και θα χρειαστεί να τον κερδίσει στα Grand Slam τουρνουά, εκεί όπου ο Νόλε είναι το φαβορί”

Μέσα στις απαισιόδοξες δηλώσεις του, ο Γκούγκα άφησε και ένα παραθυράκι για τον Ναδάλ: “Το 2013 δεν πίστευα ότι θα επιστρέψει και το έκανε. Πρέπει να δώσει στον εαυτό του ελπίδα. Ο τύπος είναι από άλλο πλανήτη. Δεν μπορείς να πεις ότι έχει ξοφλήσει επειδή κερδίζει μόνο 2-3 τίτλους…”

Ο τρεις φορές πρωταθλητής του Γαλλικού Όπεν, μίλησε και για τον Ρότζερ Φέντερερ, λέγοντας ότι δεν θα μπορέσει να κερδίσει τον 18ο Grand Slam τίτλο του, όσο αντιμετωπίζει στα slams τον Τζόκοβιτς.

“Για να κερδίσει τον Νόβακ στα 5 σετ, θα πρέπει να παίξει το καλύτερό του τένις και ο Τζόκοβιτς να μην βρεθεί στην καλύτερή του μέρα. Ακόμα κι αν είναι ένα σετ κάτω και το ματς μοιάζει τελειωμένο, ο Σέρβος μπορεί να κερδίσει” είπε ο Κουέρτεν.

Τέλος, ο Βραζιλιάνος είπε ότι δεν είναι σίγουρος αν ο Νόλε μπορεί να ξεπεράσει τα Grand Slam του Φέντερερ..

“Προέβλεψα ότι μπορεί να πλησιάσει τον Φέντερερ, κερδίζοντας φέτος 3 ή 4 Grand Slam. Η διαφορά του Νόβακ με τους υπόλοιπους τενίστες είναι ότι ακόμα κι αν παίζει στο 80%, μπορεί να κερδίσει. Μπορεί να κερδίσει άλλα 6 Slams σε τρία χρόνια, αφού δεν έχει ανταγωνισμό. Ο Μάρει μπορεί να φτάσει σε αυτό το επίπεδο, όμως για τον Φέντερερ και τον Ναδάλ είναι πιο δύσκολο”

Video highlights
Previous articleΠέφτει η αυλαία στη Φιλοθέη
Next articleΧρόνια Πολλά Σερίνα!