Με το συμβόλαιο μεταξύ Αλκαράθ και Nike να λήγει το 2025, ο 20χρονος επιδιώκει να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος ενεργός τενίστας στον τομέα της ένδυσης. Αναμφίβολα, το σενάριο δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα, καθώς ο Αλκαράθ και η ομάδα του θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία του τένις με την αμερικανική εταιρεία. 

Κανείς φυσικά δεν φανταζόταν μια τέτοια εξέλιξη το 2019 όταν υπέγραφαν το πρώτο συμβόλαιο με την Nike, καθώς πλέον είναι σε θέση να το ανανεώσουν για πολλά εκατομμύρια δολάρια. Ένα μεγάλο ατού για τον Αλκαράθ είναι ότι η ομάδα του γνωρίζει τη συμφωνία που έχει κάνει πριν από 2 χρόνια ο Γιάνικ Σίνερ, κάτι που σημαίνει ότι το νούμερο που θα ζητηθεί θα είναι μεγαλύτερο από αυτό το Ιταλού. 

Η σχέση του Αλκαράθ με την Nike είναι εξαιρετική και μάλιστα πρόσφατα ο Ισπανός επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στις ΗΠΑ. Πέρσι, επισκέφθηκε πολλά κεντρικά καταστήματα ανά το κόσμο, όπως το Λονδίνο, κάτι που εκτίμησε και η Nike κάνοντας τον Αλκαράθ να…ξεχωρίζει ενδυματολογικά από τους υπόλοιπους τενίστες που έχουν συμβόλαιο, είτε με το λογότυπο το τριπλό C που είναι στα παπούτσια του, είτε με μια ελαφρώς διαφορετική μπλούζα στους αγώνες, χωρίς όμως να μπορούν να έχουν μια εντελώς διαφορετική γραμμή, καθώς δεν αναφέρεται ως όρος στο υπάρχον συμβόλαιο. 

Αν και η συμφωνία των δύο πλευρών ολοκληρώνεται το 2025, οι πληροφορίες που έρχονται από την Ισπανία αναφέρουν ότι η Nike ενδέχεται να κάνει την ανανέωση με τον Ισπανό πολύ πριν ολοκληρωθεί κι αυτό γιατί δεν θέλουν καμία άλλη εταιρία να παρέμβει γνωρίζοντας πολύ καλά ότι ο τενίστας από τη μούρλια είναι εμπορικός “μαγνήτης”. 

Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα του Αλκαράθ θα αναζητήσει μακροχρόνιο συμβόλαιο το οποίο να είναι και το μεγαλύτερο στην ιστορία του τένις. Αφήνοντας έκτος συναγωνισμού το συμβόλαιο του Ρότζερ Φέντερερ με την Uniqlo (30 εκ το χρόνο για 10 χρόνια), καθώς δεν αφορά ενεργό τενίστα, ο Ισπανός αναμένεται να ζητήσει περισσότερα χρήματα από τη συμφωνία της Nike με τον Γιάνικ Σίνερ.

Ο Ιταλός, που υπέγραψε πριν από 2 χρόνια, έχει συμφωνήσει για το ποσό των 150εκ. (10εκ. Το χρόνο για 15 χρόνια), κάτι που τον καθιστά αυτή τη στιγμή τον πιο ακριβοπληρωμένο τενίστα, την ίδια ώρα που οι Νόβακ Τζόκοβιτς και  Ράφα Ναδάλ έχουν συμβόλαιο με Lacoste και Nike αντίστοιχα για 10εκ το χρόνο. 

Γι’ αυτό το λόγο η ομάδα του Αλκαράθ γνωρίζει ότι η Nike θα κάνει καλύτερη συμφωνία από αυτή του Σίνερ μιας και ο Αλκαράθ βρίσκεται σε διαφορετική…κατηγορία status έχοντας ήδη ανέβει στο Νο1 του κόσμου και έχοντας κερδίσει 2 Grand Slam. 

Μια εκτίμηση είναι ότι η πλευρά του Ισπανού είναι σε θέση να πετύχει συμφωνία με την Nike η οποία θα αγγίξει τα 20εκ το χρόνο και θα ξεπεράσει κατά πολύ τα 150εκ του Ιταλού. Όπως και να έχει η Nike έχει βάλει μπρος για να “καπαρώσει” τους δύο τενίστες που αναμένεται να κυριαρχήσουν στο τένις τα επόμενα χρόνια, κάνοντας κάτι ανάλογο όπως με τους Ρότζερ Φέντερερ και Ράφα Ναδάλ. 

Video highlights
Previous articleΤσονγκά: “O Ναδάλ είναι σκιά του εαυτού του εδώ και αρκετούς μήνες”
Next articleBreak με το “καλημέρα” ο Τσιτσιπάς (vid)