Τόμας Μπέρντιχ και Νταβίντ Φερέρ έκαναν το καθήκον τους και συνέχισαν με νίκη την προσπάθεια πρόκρισης στο ATP World Tour Finals του Λονδίνου, με τους δύο top τενίστες να παίρνουν την πρόκριση για τα προημιτελικά του BNP Paribas Masters, μετά τις straight sets νίκες τους επί των Λόπεζ και Βερντάσκο αντίστοιχα.

Η μάχη για το Λονδίνο συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και δύο απ’τους υποψήφιους φιναλίστ, Μπέρντιχ και Φερέρ, πρόσθεσαν επιπλέον πολύτιμους βαθμούς στη συγκομιδή τους.

Ο Τόμας Μπέρντιχ, προκρίθηκε στον 13ο προημιτελικό του για φέτος, κερδίζοντας με 7-5, 6-3 τον Φελισιάνο Λόπεζ στον αγώνα με τον οποίον άνοιξε η αυλαία της 4ης ημέρας στο κεντρικό court Palais de Bercy.

Το Νο8 της ATP Race, συνέχισε τις πολύ καλές εμφανίσεις του στο τέλος της σεζόν και βρίσκεται μια νίκη μακριά απ’την εξασφάλιση ενός εισιτηρίου για την Ο2 Arena του Λονδίνου.

Ο 29χρονος Τσέχος, τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια έχει αγωνιστεί στο ATP World Tour Finals και θέλει να προκριθεί για 5η συνεχόμενη χρονιά στο μεγάλο ραντεβού των “8” καλύτερων της σεζόν.

Για να τα καταφέρει θα πρέπει να φτάσει έως τα ημιτελικά του Παρισιού και επόμενο εμπόδιο στην προσπάθεια αυτή, είναι ο Κέβιν Άντερσον που πέτυχε σπουδαία νίκη επί του Στάνισλας Βαβρίνκα στον αγώνα που ακολούθησε στο Center Court.

Ο Νοτιοαφρικανός, δεν επέτρεψε στον Βαβρίνκα να σερβίρει για τη νίκη στο 5-4 του καθοριστικού σετ και παρόλο που έχασε δύο match points στην κανονική διάρκεια του σετ (5-6, 15/40), κατάφερε να ολοκληρώσει τη μεγάλη ανατροπή, επικρατώντας με 6-7(2), 7-5, 7-6(3) του πρωταθλητή της Μελβούρνης, μετά από 2 ώρες και 50 λεπτά συναρπαστικής και ποιοτικής μάχης.

Μπέρντιχ και Άντερσον θα συναντηθούν για 12η φορά, με τον Τσέχο να μετράει το απόλυτων των νικών με 11-0, δύο εκ των οποίων τη φετινή σεζόν σε Μελβούρνη και Μαδρίτη.

Όσον αφορά τον Βαβρίνκα, ολοκλήρωσε πρόωρα τις υποχρεώσεις του σε ένα ακόμη τουρνουά στο δεύτερο μισό της περιόδου, ανανεώνοντας το ραντεβού του στο ATP Finals που έχει ήδη προκριθεί, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά (πέρυσι στο ντεμπούτο του έφτασε στα ημιτελικά).

Λιγο αργότερα, ο Νταβίντ Φερέρ μετέτρεψε σε περίπατο το Ισπανικό ντέρμπι με τον καλό του φίλο, Φερνάντο Βερντάσκο ο οποίος άνοιξε το δρόμο στο συμπατριώτη του που ήθελε πάση θυσία τη νίκη για να παραμείνει σε τροχιά Λονδίνου.

Ο 32χρονος Ισπανός που καταλαμβάνει την 9η και τελευταία θέση της ATP Race (τελευταία λόγω της απουσίας του Ναδάλ), χρειάστηκε μόλις 54 λεπτά για να φτάσει στην άνετη επικράτηση με 6-1, 6-2 επί του Βερντάσκο και προκρίθηκε στους “8” του Paris Masters, περιμένοντας το νικητή του μεγάλου ντέρμπι Νισικόρι-Τσονγκά.

Πέμπτη 30/10: 3ος γύρος Paris Masters
4-Ferrer (Spain) beat Verdasco (Spain) 6-1 6-2                              
14-Anderson (South Africa) beat 3-Wawrinka (Switzerland) 6-7(2) 7-5 7-6(3)
5-Berdych (Czech Republic) beat 12-Lopez (Spain) 7-5 6-3

Το τουρνουά μεταδίδεται απ’τον OTE TV (πρόγραμμα μεταδόσεων)

PARIS MASTERS DRAW | Order of Play

Video highlights
Previous articleΕίναι μια κυνομαχία
Next articleΛονδίνο χωρίς Μάρει δεν γίνεται