Το 5ο εισιτήριο για το ATP World Tour Finals σφραγίστηκε και φέρει το όνομα του Άντι Μάρει! Ο σπουδαίος Βρετανός τενίστας, πρόσθεσε άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση στο ενεργητικό του, στο τέλος της σεζόν και με άνετη νίκη 2-0 σετ επί του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, σφράγισε για 7η συνεχόμενη χρονιά την παρουσία του στο τουρνουά των Top8!

Ο Άντι Μάρει όχι μόνο προκρίθηκε για το ATP Finals στην Ο2 Αrena της πατρίδας του (09/11), αλλά με βάση τις πρόσφατες εμφανίσεις του και τις πορείες του στα τουρνουά του tour, θέτει σοβαρή υποψηφιότητα και για να πανηγυρίσει μαζί με τους συμπατριώτες του το πρώτο του τρόπαιο στη διοργάνωση!

Μετά τους Φέντερερ, Τζόκοβιτς, Βαβρίνκα και Τσίλιτς, ο Μάρει έγινε ο 5ος τενίστας που εξασφαλίζει τη συμμετοχή του στο year-ending Championships, μετά την εντυπωσιακή του νίκη επί του Ντιμιτρόφ και την πρόκριση στα προημιτελικά του Παρισιού.

Ο 27χρονος Σκωτσέζος, επικράτησε πανεύκολα 6-3, 6-3 του ακίνδυνου Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ ο οποίος ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του τη φετινή σεζόν, μένοντας εκτός Top10.

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, ο Μάρει σημείωσε την 11η συνεχόμενη νίκη του στο tour και ισως την πιο καθοριστική, αφού ήταν αυτή που τον φέρνει ξανά στο ATP World Tour Finals.

Ο Μάρει από το 2008 και έπειτα, εξασφαλίζει την συμμετοχή του στο τουρνουά των “8” καλύτερων της σεζόν, όμως πέρυσι δεν κατάφερε να αγωνιστεί αφού εγχειρίστηκε στην πλάτη.

Η μεγάλη επιστροφή, όμως, του κορυφαίου τενίστα στη Μεγάλη Βρετανία, είναι γεγονός και το ATP World Tour Finals αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία, κυρίως για τους ντόπιους που θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τον ήρωα του Wimbledon 2013.

Το Νο8 της παγκόσμιας κατάταξης και Νο5 στην ATP Race, έπιασε σπουδαία απόδοση και δεν επέτρεψε στον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ να κάνει το παιχνίδι του.

Με εντυπωσιακό σερβίς, εξαιρετική κίνηση στο court και πολύ σταθερό παιχνίδι, ο ακούραστος Άντι Μάρει χρειάστηκε μόλις 69 λεπτά για να φτάσει στη νίκη επί του Βούλγαρου ο οποίος δεν απείλησε καθόλου το σερβίς του αντιπάλου του και η ήττα σήμανε τον οριστικό αποκλεισμό του από το παιχνίδι της πρόκρισης στο Λονδίνο.

Μάλιστα, ο Ντιμιτρόφ θα τερματίσει εκτός Top10 (πιθανότατα στην 11η θέση), ολοκληρώνοντας τις υποχρεώσεις του στην εξαιρετική σεζόν που πραγματοποίησε με highlight την παρουσία του στα ημιτελικά του Wimbledon.

Απαλλαγμένος απ’το άγχος της πρόκρισης στο Λονδίνο, ο Μάρει θα περιμένει το νικητή του τελευταίου αγώνα της ημέρας Τζόκοβιτς-Μονφίς στους “8” την Παρασκευή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μάρει αγωνίζεται για 5η συνεχόμενη εβδομάδα στο ATP Tour, προερχόμενος από δύο σερί τίτλους στα indoors τουρνουά της Βιέννης και της Βαλένθια.

Μετά το τέλος του ματς με το Ντιμιτρόφ, ο Σκωτσέζος έγραψε στην κάμερα “Bad year”, αναφερόμενος στην κακή του χρονιά η οποία όμως έχει γλυκό τέλος…

Λίγο αργότερα, ζωντανό το όνειρο πρόκρισης κράτησε ο Μίλος Ράονιτς που κέρδισε δύσκολα με 7-5, 7-6(7) τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ και περιμένει στους “8” έναν εκ των Φέντερερ-Πούιγ.

murray-dimitrov-stats14.jpg

murray-paris14_407.jpg

Το τουρνουά μεταδίδεται απ’τον OTE TV (πρόγραμμα μεταδόσεων)

Πέμπτη 30/10: 3ος γύρος Paris Masters
7-Raonic (Canada) beat 11-Bautista (Spain) 7-5 7-6(7)
8-Murray (Britain) beat 9-Dimitrov (Bulgaria) 6-3 6-3
4-Ferrer (Spain) beat Verdasco (Spain) 6-1 6-2                              
14-Anderson (South Africa) beat 3-Wawrinka (Switzerland) 6-7(2) 7-5 7-6(3)
5-Berdych (Czech Republic) beat 12-Lopez (Spain) 7-5 6-3

PARIS MASTERS DRAW | Order of Play

Video highlights
Previous articleΤο Λονδίνο τους οδηγεί
Next articleΌλα για την Ο2!