Δεν χάνει το εισιτήριο για την Ο2 Arena ο Κέι Νισικόρι ο οποίος επιβίωσε από μια πολύ δύσκολη μάχη στο “εχθρικό” κεντρικό court του Palais de Bercy απέναντι στον Τζο Βιλφρίντ Τσονγκά και με 2-1 σετ επί του Γάλλου, βρίσκεται μια νίκη μακριά απ’το ATP World Tour Finals! Ο σκληρός Νταβίντ Φερέρ επόμενος αντίπαλος του Νίντζα!

Όλα δείχνουν ότι θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το παιδί θαύμα του παγκόσμιου τένις, στη φαντασμαγορική αρένα του Λονδίνου!

Ο Κέι Νισικόρι, συνεχίζει την εξαιρετική του σεζόν και μετά την πρόκρισή του στα προημιτελικά του BNP Paribas Masters, με σπουδαία νίκη επί του γηπεδούχου Τσονγκά, βρίσκεται μια ανάσα απ’την παρθενική του συμμετοχή στο μεγάλο ραντεβού των “8” κορυφαίων της σεζόν.

Το Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης και Νο6 της ATP Race, επικράτησε με 6-1, 4-6, 6-4 του Γάλλου και σφράγισε το σπουδαίο ματς με τον Νταβίντ Φερέρ που επίσης καίγεται για τη νίκη, αφού νιώθει καυτή την ανάσα του Μίλος Ράονιτς στην κούρσα για το Λονδίνο.

Μετά την μαθηματική πρόκριση του Άντι Μάρει νωρίτερα την Πέμπτη και τον οριστικό αποκλεισμό του Ντιμιτρόφ, τρία εισιτήρια απομένουν για το ATP Finals τα οποία διεκδικούν τέσσερις τενίστες, οι Νισικόρι, Μπέρντιχ, Φερέρ και Ράονιτς.

Oυσιαστικά, ο Νισικόρι εξασφάλισε τη συμμετοχή του στα τελικά του Λονδίνου, αφού μόνο ένα σενάριο τον αφήνει εκτός μάχης και προϋποθέτει την κατάκτηση του τίτλου απ’τον Μίλος Ράονιτς (περιμένει το Φέντερερ στους “8”) και μάλιστα ο αντίπαλος του Καναδού στον τελικό πρέπει να είναι ο Νταβίντ Φερέρ τον οποίον ο Ιάπωνας θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή στα προημιτελικά.

Με νίκη επί του Φερέρ, είναι οριστικά και αμετάκλητα στην 8αδα, ενώ ακόμη και με ήττα δεν χάνει το παρθενικό του ταξίδι στην Ο2.

Ο Νισικόρι ξεκίνησε εντυπωσιακά τον αγώνα κόντρα στον Τσονγκά και σε 30 λεπτά είχε φτάσει στο 6-1, κυριαρχόντας κατά κράτος του Γάλλου στο court.

Στο 2ο σετ, ο Τσονγκά ανέβασε την απόδοσή του, έγινε πιο αποτελεσματικός στην επίθεση και σώζοντας και τα τέσσερα break points του Νισικόρι, ισοφάρισε στα σετ.

Στο καθοριστικό σετ, ο Νισικόρι έδειχνε πιο απειλητικός, όμως δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες του, μέχρι το τελευταίο game του αγώνα, όπου ο Τσονγκά σέρβιρε στο 4-5 για να παραμείνει στο ματς και κάποια αβίαστα λάθη του Γάλλου, έδωσαν το break στον Ιάπωνα που ολοκλήρωσε τη νίκη του μετά από 2 ώρες και 9 λεπτά αγώνα.

nishikori-tsonga-stats14.jpg

Το τουρνουά μεταδίδεται απ’τον OTE TV (πρόγραμμα μεταδόσεων)

Πέμπτη 30/10: 3ος γύρος Paris Masters
6-Nishikori (Japan) beat 10-Tsonga (France) 6-1 4-6 6-4
7-Raonic (Canada) beat 11-Bautista (Spain) 7-5 7-6(7)
8-Murray (Britain) beat 9-Dimitrov (Bulgaria) 6-3 6-3
4-Ferrer (Spain) beat Verdasco (Spain) 6-1 6-2                              
14-Anderson (South Africa) beat 3-Wawrinka (Switzerland) 6-7(2) 7-5 7-6(3)
5-Berdych (Czech Republic) beat 12-Lopez (Spain) 7-5 6-3

PARIS MASTERS DRAW | Order of Play

Video highlights
Previous articleΛονδίνο χωρίς Μάρει δεν γίνεται
Next articleΕίχε… γαλλικό κλειδί