Ο Ρότζερ Φέντερερ μπορεί να δήλωσε πως δεν ανησυχεί, μετά τη νέα ήττα στον τελικό του Χάλε, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι ο Ελβετός δείχνει πιο ευάλωτος από ποτέ και το πιο ανησυχητικό είναι ότι δεν… ανυσηχεί.

Και όλα αυτά μόλις μια εβδομάδα πριν το Wimbledon, ένα από τα λίγο κάστρα που τελεί υπό την κυριαρχία του.

Εντελώς ξαφνικά, τενίστες που δεν πίστευαν ποτέ ότι μπορούν να τον νικήσουν, πλέον έχουν βάσιμες ελπίδες για να γράψουν την πιο σημαντική παράγραφο στο βιογραφικό τους.

Ένα-ένα τα κάστρα του Ρότζερ Φέντερερ πέφτουν και το πιο ανησυχητικό είναι ότι ο ίδιος ο Ελβετός δεν δείχνει ανήσυχος καθόλου.

Πριν τρεις εβδομάδες ο Ρόμπιν Σόντερλινγκ τον νίκησε για πρώτη φορά μετά από 12 συνεχόμενες ήττες, βάζοντας παράλληλα τέλος στο ασύλληπτο ρεκόρ του Ελβετού με τις 23 συνεχόμενες παρουσίες σε ημιτελική φάση Grand Slam.

Toν προηγούμενο Νοέμβριο το δρόμο είχε ανοίξει ο Νικολάι Νταβιντένκο ο οποίος επίσης μετρούσε 12 ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις με τον κορυφαίο τενίστα ever ενώ το βάπτισμα του πυρρός πήραν και οι Ντελ Πότρο (0-6 πριν τον τελικό του US Open πέρυσι), Παγδατής, Μπέρντιχ, Γκούλμπις… μέχρι και ο άσημος Μοντανιές κατάφερε να νικήσει τον μέχρι πρότεινος ανίκητο Φέντερερ.

Η κατάρριψη του πιο σημαντικού ρεκόρ στην ιστορία του παγκοσμίου ένις, των περισσότερων τίτλων Grand Slam αλλά και το γεγονός ότι έγινε πατέρας είναι λογικό να έχουν χαλαρώσει τον Ελβετό και αυτό φαίνεται περίτρανα, ειδικά στα τουρνουά μικρότερης δυναμικότητας απ’τα Grand Slams.

Καμία ήττα, πλέον, δεν μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον Ρότζερ Φέντερερ ο οποίος δείχνει ευτυχισμένος με κάθε αποτέλεσμα εντός court.

Η σπίθα που τον είχε μετατρέψει σε ένα ανίκητο “τέρας”, έχει πλέον χαθεί ωστόσο όσο χαίρεται το παιχνίδι θα συνεχίσει να μας χαρίζει και μαγικές στιγμές όπως μόνο αυτός ξέρει να κάνει.

Ίσως η πτώση του στο Νο2 του κόσμου και κάποιες άλλες ενδεχόμενες και απρόσμενες ήττες, τον “ξυπνήσουν” ξανά και αποκτήσει και πάλι το κίνητρο που είναι τόσο σημαντικό στο υψηλό επίπεδο που αγωνίζεται…

Ενα είναι σίγουρο… Ότι κι αν κάνει απο δω και στο εξής ο Φέντερερ, κανείς δεν μπορεί να του στερήσει όλα όσα έχει κάνει για το άθλημα. Είναι ο σπουδαιότερος τενίστας στην ιστορία του αθλήματος, ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές όλων των εποχών και η αιτία που το τένις έχει ανέβει πολλά επίπεδα, φέρνοντας εκατομμύρια φιλάθλους στο χώρο.

Ο Ρότζερ Φέντερερ είναι το ίδιο το τένις…

Tennis24

Video highlights
Previous articleΘρίαμβος Μουράτογλου
Next articleΠέρασε τη Γερασίμου η Γεωργάτου