Ένα δικό του παιχνίδι, ο Μάρκος Παγδατής το μετέτρεψε σε ντέρμπι και τελικά το "χάρισε" στον Γέρεμι Σαρντί. Ο 23χρνος Κύπριος ηττήθηκε με 2-0 σετ σε δύο tie breaks απ’τον Γάλλο, Νο7 του ταμπλό στο Delray Beach και δεν κατάφερε να προκριθεί στον πρώτο του φετινό ημιτελικό. Δύο tie breaks χρειάστηκε και ο το Νο1, Μάρντι Φις για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Φλοράν Σερά.

Στις λεπτομέρειες έχασε ο Μάρκος Παγδατής την πρόκριση για την ημιτελική φάση του Delray Beach στη Φλόριντα των ΗΠΑ. Ο Κύπριος, Νο100 στην παγκόσμια κατάταξη της ATP, ηττήθηκε με 7-6(7), 7-6(3) απ’τον Γέρεμι Σαρντί, Νο52 στον κόσμο, και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης των 500.000 δολαρίων.

Ο Παγδατής το πάλεψε το παιχνίδι, ωστόσο του έλειπε πάλι "αυτό το κάτι" με το οποίο κερδίζεις τέτοιου είδους, "κλειστούς" αγώνες. Το σημείο που στράβωσε στο 1o set ήταν ένα τραγικό double fault του Κύπριου στο 7-7 του tie break, με τον Σαρντί να κρατάει το σερβίς του στον επόμενο πόντο και να παίρνει το εναρκτήριο σετ με 9-7.

Στο 2ο σετ ο 22χρονος Γάλλος ο οποίος πραγματοποιεί το καλύτερο ξεκίνημα της καριέρας του, ξεκίνησε νωρίς με break όμως στο 6ο game ο Παγδατής έφερε και πάλι το ματς στα ίσια και οι δύο τενίστες έλυσαν τις διαφορές τους στο tie break. Εκεί ο Σαρντί εμφανίστηκε πιο ψύχραιμος, πιο αποφασιστικός και πιο αποτελεσματικός με αποτέλεσμα να φτάσει στη νίκη μετά από 1 ώρα και 50 λεπτά.

Παρά την ήττα-αποκλεισμό, ο Μάρκος Παγδατής αναμένεται να ανέβει στην παγκόσμια κατάταξη καθώς οι 45 πόντοι που κατέκτησε είναι καθαρό κέρδος.

Στα ημιτελικά ο Γέρεμι Σαρντί θα συναντήσει το Νο1 του ταμπλό, Μάρντι Φις ο οποίος επίσης χρειάστηκε δύο tie breaks για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Γάλλου, Νο6 του ταμπλό, Φλοράν Σερά. Ο Αμερικανός επικράτησε 7-6(2), 7-6(4) του 28χρονου Γάλλου.

Στον άλλο ημιτελικό, ο Ρώσος Ευγένι Κορολέφ θα αντιμετωπίσει τον Βέλγο, Ολιβιέρ Ρόκχους.

Παρασκευή 27/2: Προημιτελικά Delray Beach
Korolev (Russia) beat Garcia-Lopez (Spain) 6-2 6-2
1-Fish (U.S.) beat 6-Serra (France) 7-6(2) 7-6(4)
7-Chardy (France) beat Baghdatis (Cyprus) 7-6(7) 7-6(3)
Rochus (Belgium) beat Koubek (Austria) 6-3 7-6(6)

Διαβάστε επίσης
Πέμπτη 26/2: Έμπαινε Μάρκο
Τετάρτη 25/2: Σφαλιάρα από Ρόκχους σε Κέρει
Τρίτη 24/2: Έτσι, δεν παίζεται ο Μάρκος
Δευτέρα 23/2: Αν έχεις σερβίς διάβαινε

ΑΤP 250 DELRAY BEACH DRAW

Video highlights
Previous articleKαι τώρα εκδίκηση για το RG
Next articleΟ Νόλε της Αραβίας