Δίνοντας έμφαση στην ταχύτητα και εκρηκτικότητα των ποδιών του, ο Ράφαελ Ναδάλ συνεχίζει τις προπονήσεις του στο γνωστό indoor γήπεδο της γενέτειράς του στο Μονακόρ, έχοντας ως στόχο ένα δυνατό τελείωμα στη σεζόν που θα του δώσει την ώθηση για ένα πολύ καλύτερο 2016, σε σχέση με την πολύ μέτρια φετινή χρονιά.

Μια μίνι προετοιμασία πραγματοποιεί ο Ράφαελ Ναδάλ τις τελευταίες ημέρες στη Μαγιόρκα…

Ο 29χρονος Ισπανό, προετοιμάζεται σκληρά για το κλείσιμο της χρονιάς στα hard court outdoors της Ασίας και τα indoor της Ευρώπης, θέλοντας να κάνει το καλύτερο δυνατό κλείσιμο στη σεζόν.

Το Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης, την άλλη εβδομάδα θα ταξιδέψει στην Ταϊλάνδη όπου θα δώσει φιλικό αγώνα με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στις 02 Οκτωβρίου, στο Hua Mark Indoor Stadium της Μπανγκόκ ενώ θα αγωνιστεί σε δύο τουρνουά του Ασιατικού swing, αρχικά στο ATP 500 του Πεκίνου (05-11 Οκτωβρίου, μαζί με Τζόκοβιτς, Μπέρντιχ, Φερέρ) και στη συνέχεια στο ATP Masters 1000 της Σανγκάης (11-18 Οκτωβρίου, με Τζόκοβιτς, Φέντερερ, Βαβρίνκα, Μπέρντιχ, Φερέρ κλπ).

Η συνέχεια περιλαμβάνει το indoor τουρνουά της Βασιλείας (26/10) και αμέσως μετά το Paris Masters (02/11).

Εφόσον όλα κυλήσουν φυσιολογικά, ο Ναδάλ αναμένεται να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο ATP Finals του Λονδίνου (15/11) ενώ έχει επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του στην IPTL, την ανεπίσημη λίγκα που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα δράσει στην Ασία το Δεκέμβρη.

Ο Ναδάλ, μετά τις υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα Davis Cup στη Δανία και το ταξίδι-αστραπή στη Λιλ για τον τελικό του Eurobasket, τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στο σπίτι του και προπονείται καθημερινά στο γνωστό indoor γήπεδο στο Μονακόρ.

Οι προπονήσεις περιλαμβάνουν διάφορες ασκήσεις με καλάθι αλλά έχει δοθεί αρκετή έμφαση και στην εκρηκτικότητα που φαίνεται να λείπει απ’τα πόδια του Ναδάλ τη φετινή σεζόν.

Ο ίδιος ο Ράφα, φαίνεται να σκέφτεται ήδη την επόμενη σεζόν…

“Έχω στο μυαλό μου την επόμενη χρονιά. Ο στόχος είναι να χρησιμοποιήσω αυτούς τους δύο μήνες για να βρεθώ σε τοπ φόρμα, το συντομότερο δυνατό. Μετά τη νίκη στο Davis Cup, η προσοχή μου εστιάζεται στις νίκες στο ATP Tour, έστω κι αν η επιφάνεια δεν ταιριάζει ιδιαίτερα στο παιχνίδι μου. Είναι δύσκολες οι συνθήκες σε Πεκίνο και Σανγκάη” τόνισε χαρακτηριστικά ο Ναδάλ, σε συμπατριώτες του δημοσιογράφους.

Nadal practice in Manacor, 24/09/15

Nadal practice in Manacor, 24/09/15

Posted by Rafael Nadal Fan Club on Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015

Video highlights
Previous articleΜε διαφορά… σερβίς
Next articleΓαλλικός εμφύλιος