Σε μια μάχη που σίγουρα δεν… πέρασε απαρατήρητη από το ανδρικό φίλαθλο κοινό, η Ντόνα Βέκιτς επικράτησε της Τζίνι Μπουσάρ, στα δυο sets, παίρνοντας αυτήν το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο του Rogers Cup την Τρίτη, στον Καναδά.

Η ερχόμενη από τα προκριματικά, Νο51 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, Ντόνα Βέκιτς, επικράτησε της home favorite Καναδής Τζίνι Μπουσάρ, μετά από 1 ώρα και 35 λεπτά αγώνα, με 6-3,6-4, σφραγίζοντας το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο του θεσμού, όπου θα αντιμετωπίσει το πρώην Νο1 στον κόσμο και νυν Νο3, Αντζέλικα Κέρμπερ από την Γερμανία.

Το θέαμα ήταν μετρίου επιπέδου αγωνιστικά, και δεν δικαίωσε τις προσδοκίες των φιλάθλων, καθώς ήταν ένα παιχνίδι που κέντρισε τα βλέμματα από την πρώτη στιγμή μόλις έγινε γνωστή η κλήρωση της διοργάνωσης.

Όμως, οι δυο κοπέλες φημίζονται για τα… κάλλη τους, αφού θεωρούνται από τις ομορφότερες στο Tour, και σίγουρα υπήρχε ένας παραπάνω λόγος για κάποιον που ήθελε να παρακολουθήσει το συγκεκριμένο ματς, χωρίς να σκέφτεται τόσο την απογοητευτική αγωνιστική απόδοση των κοριτσιών.

Στα του αγώνος, η Βέκιτς μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, και διατήρησε το αρχικό προβάδισμά της σε ολόκληρο τον αγώνα, συναντώντας μικρά προβλήματα από την 24χρονη Τζίνι, κυρίως στο δεύτερο set, η οποία δεν κατάφερε να ευχαριστήσει τους υποστηρικτές της στις κερκίδες, αλλά και τους διοργανωτές που την προμήθευσαν την Wild Card για να αγωνιστεί στο τουρνουά της πατρίδος της, αποτυγχάνοντας να προκριθεί στον δεύτερο γύρο.

Στο πρώτο κομμάτι του αγώνα, έγιναν συνολικά έξι breaks, με την Καναδή να καταφέρνει να κρατήσει μόλις μια φορά το σερβίς της, δυσκολεύοντας τον εαυτό της περαιτέρω, αφού η 21χρονη αντίπαλός της ήταν πιο ψύχραιμη, και σε συνδυασμό με τα τέσσερα breaks που έκανε, κράτησε δυο φορές το σερβίς της, και έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου set με 6-3, μετά από 45 λεπτά.

Στο δεύτερο set, άλλαξαν λίγο τα πράγματα, με την Μπουσάρ να είναι λίγο καλύτερη στην έναρξη αυτού, αφού προηγήθηκε και με 1-2 σπάζοντας το σερβίς της κοπέλας του Στάνισλας Βαβρίνκα, όμως δεν άντεξε και πολύ την πίεση αυτής, και δεχόμενη break back, κατέρρευσε στην συνέχεια και δέχθηκε το καθοριστικό δεύτερο break στο τελευταίο game του set, ενώ ήταν πίσω με 5-4, λέγοντας αντίο στο Rogers Cup φέτος, με σκυμμένο το κεφάλι, και χωρίς περιθώρια αντίδρασης με αντίπαλη την Κροάτα αθλήτρια.


Εύκολα Βεσνίνα και Ριμπαρίκοβα!

Η Ρωσίδα Έλενα Βεσνίνα, Νο18 στον κόσμο, επικράτησε με σχετική άνεση της Αμερικανίδας Άλισον Ρίσκε, στον πρώτο γύρο του τουρνουά στο Τορόντο, νικώντας με 6-3,6-3 την Αμερικανίδα, μετά από 1 ώρα και 14 λεπτά μάχης.

Αν και η προϊστορία δεν ήταν με το μέρος της, καθώς η Ρίσκε, Νο45 στην παγκόσμια κατάταξη, προηγούνταν στο H2H με την Ρωσίδα(1-2), η Βεσνίνα προκρίθηκε με εξαιρετική εμφάνιση στον δεύτερο γύρο, και θα αντιμετωπίσει εκεί την Αυστραλή Άσλεϊ Μπάρτυ, η οποία προκρίθηκε ξεκούραστα λίγη ώρα νωρίτερα, αφού ενώ προηγούνταν με 5-0 στο πρώτο set, η αντίπαλός της, Όσεαν Ντοντίν, εγκατέλειψε την αναμέτρηση με πρόβλημα τραυματισμού.

Επίσης, η Σλοβάκα Μαγδαλένα Ριμπαρίκοβα, έκανε εμφατική εμφάνιση, και εξαιρετική νίκη με αντίπαλο την πολύπειρη Μιριάνα Λούσιτς-Μπαρόνι, μετά από 67 λεπτά τένις, με τελικό σκορ 7-5,6-0.

Αυτήν, ήταν η πέμπτη σερί ήττα της Κροάτας στο Tour, η οποία περνάει δύσκολες ώρες στο court στα τελευταία παιχνίδια της, ενώ η Ριμπαρίκοβα, η οποία προέρχεται από την τρομερή πορεία της μέχρι τα ημιτελικά του Wimbledon, συνέχισε τις ονειρικές εμφανίσεις της, και την περιμένει πολύ δύσκολο παιχνίδι στον δεύτερο γύρο, με αντίπαλο το Νο2 του ταμπλό, Σιμόνα Χάλεπ από την Ρουμανία.

Πέρασαν Καρολίν Γκαρσία και Σίσι Μπελλίς!

Η Καρολίν Γκαρσία, Νο21 στον κόσμο, αν και βρέθηκε 6-2,5-3 πάνω, και όλα έδειχναν πως θα φτάσει σε μια άνετη επικράτηση επί της Ρουμάνας, Σοράνιας Κιρστέα, χρειάστηκε να επιστρατεύσει ότι καλύτερο έχει στο παιχνίδι της, για να καταφέρει να κλείσει το ματς, στο τρίτο set της αναμέτρησης, μη αφήνοντας το Νο54 στον κόσμο να κάνει την μεγάλη ανατροπή.

Τελικό σκορ 6-2,6-7(4),6-4 υπέρ της Γαλλίδας, μέσα σε 2 ώρες και 21 λεπτά, και πρόκριση στον δεύτερο γύρο του Μόντρεαλ, όπου θα αντιμετωπίσει την Αμερικανίδα Βάρβαρα Λεψένκο.

Από την πλευρά της, η 18χρονη Αμερικανίδα Σίσι Μπελλίς, έκανε σπουδαία νίκη-ανατροπή επί της Γερμανίδας Τζούλια Γκέργκες, και προκρίθηκε με την σειρά της στον δεύτερο γύρο του Rogers Cup, στον Καναδά. Η θαυματουργή νεαρή, χρειάστηκε 1 ώρα και 54 λεπτά, για να κάμψει την αντίσταση του Νο35 στον κόσμο, με τελικό σκορ 4-6,6-3,6-2.


Στον επόμενο γύρο, το Νο36 της παγκόσμιας κατάταξης θα συναντήσει την Ρωσίδα Σβετλάνα Κουζνέτσοβα.

Τέλος, η επίσης Ρωσίδα Εκατερίνα Μακάροβα, όντας εξαιρετικά φορμαρισμένη τον τελευταίο καιρό, έκανε ότι ήθελε στο ματς με αντίπαλο την Σουάι Πένγκ(Νο24 WTA), και κέρδισε επιβλητικά την Κινέζα αθλήτρια με 6-1,6-3, μέσα σε 73 λεπτά αγώνα. Στον δεύτερο γύρο, το Νο42 του κόσμου θα παίξει με το Νο7 του ταμπλό, Γιοχάνα Κόντα.

Τρίτη 8/8: 1ος γύρος Rogers Cup

Bellis (US) beat Goerges (Germany) 4-6 6-3 6-2
Garcia (France) beat Cirstea (Romania) 6-2 6-7(4) 6-4
Rybarikova (Slovakia) beat Lucic-Baroni (Croatia) 7-5 6-0
Barty (Australia) beat Dodin (France) 5-0 Dodin ret
Vesnina (Russia) beat Riske (US) 6-3 6-3
Vekic (Croatia) beat Bouchard (Canada) 6-3 6-4
Makarova (Russia) beat Peng (China) 6-1 6-3
Pavluychenkova (Russia) beat Korne (France) 6-0 6-1


ROGERS CUP WOMEN’S DRAW
OOP


Δημήτρης Χαλιάπας

Video highlights
Previous articleΚαι τώρα … Ράφα! – VIDEO
Next articleΞόρκισε την κατάρα – VIDEO