Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μπορεί να επικράτησε 6-4, 6-0 του Στιβ Νταρσίς στο πρώτο του παιχνίδι για το Masters Series Rome, ωστόσο η εμφάνιση του 20χρονου Σέρβου δεν ήταν ικανοποιητική, ειδικά στο 1ο σετ όπου χάρη στα αδικαιολόγητα λάθη του Βέλγου, που συνεχίστηκαν και στο 2ο, κατάφερε να πάρει τη νίκη.

Η κατάσταση στην οποία θα βρεθεί ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν ερωτηματικό καθώς ο Σέρβος πρωταθλητής αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας από τον ημιτελικό του Monte Carlo Masters όπου αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα με τον Φέντερερ. Ο Νόλε ο οποίος συνεχίζει να παίρνει αντιβιοτικά φάρμακα για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στο λαιμό του, επιβεβαίωσε τα λεγόμενά του πραγματοποιώντας πολύ μέτρια πρεμιέρα στο τουρνουά της Ρώμης. Ο Σέρβος μπορεί να ολοκλήρωσε θριαμβευτικά τον αγώνα κόντρα στον Στιβ Νταρσίς με 6-4, 6-0 ωστόσο η εμφάνισή του στο 1ο σετ ήταν απογοητευτική και θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Βέλγος αυτοκτόνησε χαρίζοντας το προβάδισμα στον Τζόκοβιτς. Στο 2ο σετ ο Σέρβος με ανεβασμένη ψυχολογία βελτίωσε τα ποσοστά του και σε συνάρτηση με την καθίζηση, απόρροια της έλλειψης συγκέντρωσης και των πολλών νεύρων, του Νταρσίς κατάφερε να φτάσει σε μια φαινομενικά άνετη νίκη.

Εντυπωσιακή νίκη πέτυχε ο Ράντεκ Στέπανεκ επί του Νταβίντ Φερέρ. Ο Τσέχος επικράτησε 4-6, 6-2, 6-1 του Ισπανού πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση και τιμώρησε τον Φερέρ ο οποίος, προφανώς, πίστεψε ότι θα είχε εύκολο έργο απέναντι στον σκληροτράχηλο, Στέπανεκ.

Τις πολύ καλές εμφανίσεις στο χώμα συνέχισε ο Νίκολας Αλμάγκρο. Ο 22χρονος Ισπανός επικράτησε 6-4, 7-5 του Αργεντίνου, Νο7 στον κόσμο, Νταβίντ Ναλμπαντιάν και πήρε το εισιτήριο για τον 3ο γύρο της Ρώμης. Αυτή ήταν η 2η νίκη του Αλμάγκρο επί του Ναλμπαντιάν σε τρεις αναμετρήσεις.

Η πρεμιέρα των υποχρεώσεων του Ράφαελ Ναδάλ κλέβει την παράσταση καθώς ο 21χρονος Ισπανός θα ξεκινήσει την προσπάθεια να υπερασπιστεί τις τρεις συνεχόμενες κατακτήσεις στη Ρώμη. Ο συμπατριώτης του, Χουάν Κάρλος Φερέρο θα προσπαθήσει να ορθώσει εμπόδιο στην προσπάθεια αυτή του Ράφα στο σημαντικότερο παιχνίδι της 3ης ημέρας για τον 2ο γύρο της διοργάνωσης. Ο Ναδάλ προέρχεται από δύο σούπερ επιτυχημένα τουρνουά σε Μόντε Κάρλο και Βαρκελώνη όπου έφτασε στην 4η συνεχόμενη κατάκτηση του τροπαίου και στα δύο. Κάτι τέτοιο ευελπιστεί να κάνει και στη Ρώμη όπου, δεδομένου την απόλυτη κυριαρχία του στις χωμάτινες επιφάνειες, μοναδικός του αντίπαλος είναι η κούραση.

Από τα υπόλοιπα σημερινά παιχνίδια για τον 2ο γύρο του Rome Masters, ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις του Άντι Μάρει με τον Στάνισλας Βαβρίνκα, του Μάριο Άνσιτς με τον Νικολάι Νταβιντένκο ενώ το ντεμπούτο του κάνει και ο Τζέιμς Μπλέικ που αντιμετωπίζει τον Αντρέα Σέπι.

Τα αποτελέσματα του 2ου γύρου
Τζόκοβιτς (SRB)-Νταρσίς (BEL) 2-0 (6-4, 6-0)
Αλμάγκρο (ESP)-Ναλμπαντιάν (ARG) 2-0 (6-4, 7-5)
Στέπανεκ (CZE)-Φερέρ (ESP) 2-1 (4-6, 6-2, 6-1)
Χόρνα (PER)-Ακασούσο (ARG) 2-0 (6-3, 7-6)
Άνσιτς (CRO)-Νταβιντένκο (RUS) 0-2 (2-6, 2-6)
Γκονζάλεζ (CHI)-Κορολέφ (RUS) 2-0 (6-3, 6-2)
Αντρέεφ (RUS)-Μονάκο (ARG) 2-1 (4-6, 6-1, 6-4)
Μπλέικ (USA)-Σέπι (ITA) 2-1 (7-6, 3-6, 6-1)
Μπολέλι (ITA)-Σιμόν (FRA) 2-0 (6-4, 6-4)
Φερέρο (ESP)-Ναδάλ (ESP) 2-0 (7-5, 6-1)
Μάρει (GBR)-Βαβρίνκα (SUI) 0-2 (2-6, 6-7)
Λαπέντι (ECU)-Βερνάσκο (ESP) 1-2 (2-6, 7-5, 2-6)
Ρομπρέδο (ESP)-Μαχού (FRA) 2-0 (7-5, 7-6)
21:30 Σταράσε (ITA)-Κάρλοβιτς (CRO)

pdf ATP MASTERS SERIES ROME DRAW

Video highlights
Previous articleΗ επέλαση της Σερβίας
Next articleΒόμβα απόσυρσης από Ενάν