Συνεχίζει να γράφει τη δική του ιστορία ο Στέφανος Τσιτσιπάς που πέτυχε ακόμα μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ νίκη, εις βάρος του Ρισάρ Γκασκέ αυτή τη φορά και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Qatar Exxonmobile Open με χαρακτηριστική άνεση!

Tαβάνι του ο ουρανός!

Συνεχίζει την απίστευτη πορεία στο τουρ τους τελευταίους πέντε μήνες ο Στέφανος Τσιτσιπάς!

Ο 19χρονος τενίστας έχει αναγκάσει σύσσωμη την τενιστική κοινότητα να υποκλιθεί για ακόμη μια φορά στο αναμφισβήτητο ταλέντο του αυτή τη φορά με θύμα τον Ρισάρ Γκασκέ!

Ο Ελληνας πρωταθλητής, μετά από νέα φοβερή εμφάνιση νίκησε, και μάλιστα σχετικά εύκολα, τον έμπειρο Γάλλο τενίστα με 6-3, 6-4 κάνοντας την, ίσως, πιο ολοκληρωμένη εμφάνιση της καριέρας του παίζοντας, δίχως υπερβολή, σαν τενίστας του Τοπ20…

Τι να πρωτοπεί πραγματικά κανείς για την εικόνα που έβγαλε ο εκπρόσωπός του ελληνικού τένις στο κορτ…

Ο Στεφ σέρβιρε ΑΨΟΓΑ κατ’αρχάς μην αφήνοντας τον Γάλλο να φτάσει ούτε μια φορά σε break point ενώ, παρά το γεγονός ότι προερχόταν από τρία ματς και ένα εξαντλητικό τρίσετο απέναντι στον Φλόριαν Μάγιερ, ήταν σαφώς φρεσκότερος από τον πολύπειρο Γάλλο που δεν μπόρεσε να του αντισταθεί σε κανενα σημείο του ματς.

Από τη βασική γραμμή, σε συνέχεια του ματς με τον Μάγιερ, ο Στεφ ήταν εξίσου τρομερός αναγκάζοντας τον Γκασκέ σε κυρίως αμυντικό παιχνίδι.

Η αυτοπεποίθηση του Στέφανου φάνηκε από το γεγονός ότι ανέβηκε συνολικά 18 φορές στο φιλέ (τις 15 επιτυχημένα), δείγμα του πόση μεγάλη πίεση άσκησε στον αντίπαλό του που ήταν και το φαβορί στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

33 winners και 12 αβίαστα μέτρηση η αψεγάδιαστη στατιστική του Στέφανου που, με ένα break σε κάθε σετ, έχοντας φοβερή αποτελεσματικότητα με 2-3 κερδισμένα, τελείωσε σχετικά γρήγορα την υπόθεση-νίκη και τον περιμένει ένα ακόμα-ματς πρόκληση!

Ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Ντομινίκ Τιμ στον επόμενο γύρο, έναν τενίστα που βρίσκεται στο Νο5 του κόσμου, δίχως φυσικά να έχει απολύτως τίποτα να χάσει και, γιατί όχι, ίσως μας περιμένει μια ακόμα τεράστια υπέρβαση!

Αυτός θα είναι ο δεύτερος προημιτελικός του Στέφανου στο τουρ μετά την Αμβέρσα στα τέλη της περασμένης σεζόν, με τον αντίπαλο του, Τιμ, να είναι ο μοναδικός βαθμολογημένος παίκτης που έχει μείνει στο draw.

Ενα είναι σίγουρο, ο Στεφ έχει μπει απίστευτα στη χρονιά και η άνοδος του στα rankings θα είναι εκκωφαντική αν συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό…

O προσεχής αντίπαλος του Στέφανου παρουσίασε μεταπτώσεις στην απόδοσή του, αλλά ξεπέρασε το εμπόδιο του, Σλοβένου πλέον, Αλιάζ Μπέντενε, με 7-5, 6-4.

Ο Τιμ έκανε πάντως αρκετά αβίαστα λάθη με τον Μπέντενε να φτάνει σε μπόλικα break point, κάτι που θα χρεαστεί να εκμεταλλευτεί ο Στέφανος με την αξιοθαύμαστη συνέπεια που το έπραξε την Τετάρτη.

Ρυθμό βρίσκει σιγά-σιγά και ο Γκαέλ Μονφίς που αγωνίζεται με wild card στο Κατάρ και έχει ήδη δύο νίκες, την δεύτερη εις βάρος του Γιαν Λέναρντ Στρουφ με 6-3, 1-6, 6-3 που τον τοποθετεί στα προημιτελικά, κόντρα στον Γκογιόφτσικ, και πιθανό αντίπαλο των Τιμ-Τσιτσιπά στα ημιτελικά.


Τετάρτη, 3/1: 2ος γύρος Qatar Open
Tsitsipas (Greece) beat Gasquet (FRance) 6-3 6-4
Thiem (Austria) beat Bedene (Slovenia) 7-5 6-4
Monfils (France) beat Struff (Germany) 6-3 1-6 6-3
Pella (Argentina) beat Travaglia (Italy) 7-6(3) 6-3
Coric (Croatia) beat Basilashvili (Georgia) 6-1 6-3
Rublev (Russia) beat Verdasco (Spain) 6-4 3-6 6-4
Basic (Bosnia) beat Lopez (Spain) 6-4 7-6(2)
Gojowczyk (Germany) beat Berretini (Italy) 6-2 6-2

QATAR OPEN DRAW | OOP

Κώστας Αϊτάκης

Video highlights
Previous articleΤσίλιτς μέσα, Αγούτ έξω!
Next articleMasters Η’ Ένωσης – pool