Μπορεί να άργησε λίγο αλλά τα κατάφερε! Ο Ράιαν Χάρισον κέρδισε 2-0 σετ τον Νικολόζ Μπασιλασβίλι και κατέκτησε τον πρώτο ATP τίτλο της καριέρας του, στο τουρνουά του Μέμφις.

Από τις ακαδημίες του Νικ Μπολετιέρι, πολύ νωρίς στις μεγάλες σκηνές του παγκοσμίου τένις.

Ο Ράιαν Χάρισον είχε ξεκινήσει πολύ ελπιδοφόρα την καριέρα του και όλοι περίμεναν μια μεγάλη καριέρα, ωστόσο δεν είχε την εξέλιξη που θα περιμέναμε και δεν καταφέρε να επιβεβαιώσει τις υψηλές προσδοκίες, αδυνατώντας να βρει σταθερότητα σε υψηλό επίπεδο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στο τένις, όμως, “ποτέ δεν είναι αργά” και ο ακόμη νεαρός Ράιαν Χάρισον έκανε το καλύτερό του τουρνουά στο ATP World Tour, κατακτώντας το Memphis Open χωρίς μάλιστα να χάσει σετ!

Ο 24χρονος Αμερικανός, Νο62 στον κόσμο, επικράτησε 6-1, 6-4 του Νικολόζ Μπασιλασβίλι στον τελικό της ATP 250 διοργάνωσης την Κυριακή και πανηγύρισε τον πρώτο ATP τίτλο της καριέρας του, στην πρώτη συμμετοχή του σε τελικό ATP World Tour!

Μετά την άνετη κατάκτηση του 1ου σετ, ο Χάρισον πέρασε δύσκολες καταστάσεις στο 2ο, σώζοντας break point του αντιπάλου του σχεδόν σε κάθε service game.

Ο Τεξανός άσος, αποδείχθηκε “άσπαστος” έχοντας “12 στα 12” σωσμένα break points και μετά από 76 λεπτά αγώνα, ολοκλήρωσε τη σπουδαία νίκη του.

“Είναι ξεχωριστό να κερδίζεις τον πρώτο σου τίτλο, ειδικά μπροστά στους δικούς σου ανθρώπους. Προς το τέλος του ματς, ήμουν πολύ νευρικός, γεμάτος συναισθήματα” είπε ο δυναμικός Χάρισον.

harrison-memphis17_420.jpg

Κυριακή 19/02: Τελικός Memphis Open
Harrison (U.S.) beat Basilashvili (Georgia) 6-1 6-4

MEMPHIS OPEN DRAW

Video highlights
Previous articleΘρίαμβος Ντολγκοπόλοφ – VIDEO
Next articleΠρεμιέρα με Στέφανο