Ενας διαφορετικός Αλεξάντερ Ζβέρεφ από αυτόν έχουμε δει πρόσφατα, έκανε νικηφόρο ντεμπούτο στο Πεκίνο εις βάρος του Κάιλ Εντμουντ και έκλεισε σπουδαίο ματς με τον Φάμπιο Φονίνι για τους “16”.

Μετά από τρία σερί ανεπιτυχή τουρνουά (Σινσινάτι, Αμερικανικό Όπεν, Σενζέν), ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ ήταν αυτός που έπρεπε στην πρεμιέρα του στο Πεκίνο κόντρα στον Κάιλ Εντμουντ.

Ο Γερμανός τενίστας, Νο4 στον κόσμο και Νο2 στο ταμπλό του Κινεζικού Όπεν έπαιξε καλό τένις κόντρα στον Βρετανό τενίστα ειδικά στο πρώτο σετ όπου κυριάρχησε.

Στο δεύτερο χρειάστηκε να ξεπεράσει έναν πολύ δύσκολο σκόπελο καθώς ο Εντμουντ σέρβιρε για την ισοφάριση στο 5-4 αλλά ο Ζβέρεφ έβγαλε μετά από καιρό “νεύρο” και θέληση για νίκη στο παιχνίδι του και έστειλε τελικά το σετ στο tie break το οποίο και κέρδισε.

Τελικό σκορ 6-3, 7-6(3) για τον 20χρονο τενίστα τον οποίο περιμένει, πάντως, δύσκολο έργο στον επόμενο γύρο καθώς πέφτει πάνω στον απρόβλεπτο Φάμπιο Φονίνι που, στα καλά του, κερδίζει άπαντες.

Παρά το γεγονός πως πέρασε εφιαλτικές στιγμές στο δεύτερο σετ, ο Τόμας Μπέρντιχ επικράτησε του Τζάρεντ Ντόναλντσον με 6-3, 0-6, 6-2 στην προσπάθεια του να διασώσει ό,τι μπορεί από μια μέτρια χρονιά στην οποία έχει μείνει άτιτλος με λίγες καλές στιγμές.

Αντίθετα, τα διαρκή βήματα προόδου που κάνει επιβεβαίωσε ο Αντρέι Ρουμπλέφ που, μετά τα όσα θαυμάσια έκανε στο Αμερικανικό Όπεν, απέκλεισε και τον Τζακ Σοκ από το Πεκίνο με 3-6, 6-1, 6-2 βγάζοντας όλο το πλούσιο επιθετικό του ταλέντο στο κορτ.

Τρίτη 3/10: 1ος Γύρος China Open

Nadal (Spain) beat Pouille (France) 4-6, 7-6(6), 7-5
Del Potro (Argentina) beat Cuevas (Uruguay) 7-6(4), 6-4
Kyrgios (Australia) beat Basilashvili (Georgia) 6-1, 6-2
Dimitrov (Bulgaria) beat Dzumhur (Bosnia & Herzegovina) 6-1, 3-6, 6-3
Isner (US) beat Jaziri (Tunisia) 6-2, 6-3
L. Mayer (Argentina) beat Lorenzi (Italy) 7-6(6), 5-7, 6-4
Khachanov (Russia) beat Di Wu (China 6-4, 6-2
Berdych (Czech Republic) beat Donaldson (US) 6-3 0-6 6-2
A. Zverev (Germany) beat Edmund (Great Britain) 6-3 7-6(3)
Rublev (Russia) beat Sock (US) 3-6 6-1 6-2

CHINA OPEN DRAW | OOP (+5h) | TV SCHEDULE

Κώστας Αϊτάκης

Video highlights
Previous articleΔεν είχα τον έλεγχο – VIDEO
Next articleΗ Πάτρα έπαιξε street tennis