Μετά το επεισοδιακό αλλά και γεμάτο συγκινήσεις US Open, σειρά παίρνει το Davis Cup όπου το ερχόμενο Σαββατοκύριακο οι κορυφαίοι τενίστες στον κόσμο θα κάνουν επίδειξη των πατριωτικών τους συναισθημάτων με τους Τζόκοβιτς, Ναδάλ και Φέντερερ να παίρνουν θέση στη μάχη για την επίσης σπουδαία διοργάνωση.

Το βαρύ καλεντάρι και οι υποχρεώσεις με τις εθνικές τους ομάδες, δεν αφήνουν χρόνο για ξεκούραση στους τρεις κορυφαίους του κόσμου με τους Τζόκοβιτς, Ναδάλ και Φέντερερ να σκορπίζονται σε… δύο ηπείρους προκειμένου να βοηθήσουν την πατρίδα τους να πιάσει τον στόχο της.

Την πιο δύσκολη αποστολή την έχει ο Ρότζερ Φέντερερ ο οποίος από τη Νέα Υόρκη έφυγε απευθείας για Αυστραλία όπου θα προσπαθήσει να ανεβάσει την Ελβετία και πάλι στο World Group, αντιμετωπίζοντας την παρέα των Λέιτον Χιούιτ και Μπέρναρντ Τόμιτς στην χορτάρινη επιφάνεια του Royal Sydney Golf Club.

Ο 30χρονος Ελβετός που αποκλείστηκε στα ημιτελικά του US Open μετά από 5σετο αγώνα κόντρα στον μετέπειτα πρωταθλητή Νόβακ Τζόκοβιτς, έφτασε στο Σίδνευ την Τετάρτη (14/09), με αρκετές ημέρες διαφορά από τους συμπαίκτες του που βρίσκονταν ήδη στο νησί των καγκουρό.

Υποχρεώσεις για το World Group έχουν Τζόκοβιτς και Ναδάλ οι οποίοι είναι πολύ πιθανόν, μετά τους τελικούς σε Wimbledon και US Open, να συναντηθούν και στον τελικό του Davis Cup.

Το World Group βρίσκεται στην ημιτελική του φάση με τους πρωταθλητές κόσμου Σέρβους να υποδέχονται την Αργεντινή και την Ισπανία να αντιμετωπίζει τη Γαλλία στην Κόρντομπα, θέλοντας εκδίκηση από τους “πετεινούς” για το βαρύο περσινό 5-0!.

Η αποστολή των Τζόκοβιτς, Ναδάλ δεν θα είναι καθόλου εύκολη καθώς ο μεν Νόλε θα έχει να αντιμετωπίσει το κορυφαίο δίδυμο των Αργεντινών Ναλμπαντιάν-Ντελ Πότρο έχοντας ωστόσο τη βοήθεια του νέου Νο12 στον κόσμο, Γιάνκο Τιπσάρεβιτς αλλά και του πάντα αξιόπιστου Βίκτορ Τροίτσκι ενώ ο Ναδάλ θα κληθεί να τα βάλει με τα αστέρια των Γάλλων, Τσονγκά, Μονφίς και Σιμόν έχοντας συμπαίκτες τους Φερέρ, Βερντάσκο και Λόπεζ.

DAVIS CUP WORLD GROUP DRAW

DAVIS CUP PLAY-OFF

Video highlights
Previous articleΤο νέο ρεκόρ των 10 εκ. δολαρίων!
Next articleΠροετοιμασίες στην Τρίπολη