ferrer-tsonga13_408.jpgΣτη σκιά του μεγάλου ημι-τελικού στο Παρίσι, Τζόκοβιτς-Ναδάλ, δύο τενίστες που έχουν εντυπωσιάσει κατά τη διάρκεια του δεύτερου Grand Slam της σεζόν, Νταβίντ Φερέρ και Τζο Βιλφρίντ Τσονγκά, αναμένεται να μας χαρίσουν έναν επίσης συναρπαστικό αγώνα με φόντο το πολύτιμο εισιτήριο που οδηγεί στον τελικό του Roland Garros!

Μπορεί ολόκληρος ο κόσμος να ασχολείται με τον πρώτο ημιτελικό του Γαλλικού Όπεν, μεταξύ των δύο κορυφαίων τενιστών αυτή τη στιγμή στον κόσμο, ωστόσο οι Γάλλοι ανυπομονούν για το ντεμπούτο του συμπατριώτη τους, Τζο Βιλφρίντ Τσονγκά σε ημιτελική φάση του Major της πατρίδας τους με την ελπίδα ο Γάλλος να γίνει ο πρώτος γηγενής τενίστας μετά τον Γιάνικ Νόα το 1983, που θριαμβεύει στο Παρίσι.

Ο πρώην προπονητής της εθνικής ομάδας Davis Cup της Γαλλίας, Γκι Φορζέ, πιστεύει ακράδαντα ότι ο Νταβίντ Φερέρ θα είναι πιο δύσκολος αντίπαλος για τον Τσονγκά απ’ότι αποδείχθηκε ο Ρότζερ Φέντερερ.

“Θα είναι πιο δύσκολο με τον Φερέρ απ’ότι με τον Ρότζερ. Το δύσκολο παιχνίδι που περιμέναμε με τον Φέντερερ, δεν έγινε ποτέ. Σήμερα θα είναι ένας πολύ ισορροπημένος ημιτελικός. Ο Φερέρ είναι ο πιο επικίνδυνος και σταθερός τενίστας, μετά τους τέσσερις κορυφαίους” τόνισε χαρακτηριστικά ο Φορζέ.

Για το αν ο Τσονγκά μπορεί να βαδίσει στα ‘χνάρια του Νόα ο οποίος το 1983 είχε νικήσει με 6-2, 7-5, 7-6 τον Ματς Βιλάντερ στον τελικό του Γαλλικού Όπεν, ο Φορζέ δήλωσε: “Αυτό που ξέρω είναι ότι ο Τσονγκά είναι πολύ σταθερός. Είναι πολύ δυνατός σωματικά και ψυχολογικά. Έχω την αίσθηση ότι θα κερδίσει σήμερα. Έχει ότι χρειάζεται για να το καταφέρει”

Ο Νταβίντ Φερέρ, καταβάλει τεράστια προσπάθεια τα τελευταία χρόνια έστω να αγωνιστεί σε έναν τελικό Grand Slam έχοντας την ατυχία να μεγαλώνει κι αυτός σε μια εποχή όπου κυκλοφορούν, ταυτόχρονα, τα πιο επικίνδυνα αρπακτικά που έχει γνωρίσει ποτέ το άθλημα.

Πέντε ημιτελικούς έχει σε Major ο 31χρονος Ισπανός όμως ποτέ δεν έχει καταφέρει να κάνει το βήμα παραπάνω, έχοντας σήμερα μια μεγάλη ευκαιρία να τα καταφέρει αφού απέναντί του δεν θα βρεθεί ούτε ο Ναδάλ, ούτε ο Τζόκοβιτς, ούτε ο Φέντερερ, ούτε καν ο Μάρει!

Από την άλλη, ο Τσονγκά έχει εμπειρία από τελικό Grand Slam αλλά λίγοι θυμούνται, πλέον, το μακρινό 2008 το οποίο, μάλιστα, όπως φάνηκε ήταν περισσότερο φωτοβολίδα παρά η γέννηση ενός μεγάλου τενίστα.

Ο Γάλλος, παρότι συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 10 καλύτερους της κατάταξης, έχει παρουσιάσει μια στασιμότητα τα τελευταία χρόνια, όμως φαίνεται πως ήρθε η ώρα να κάνει το βήμα παραπάνω και η συνεργασία του με τον Ροτζέρ Ρασίντ προσβλέπει σε αυτό ακριβώς.

Άλλωστε, ο ίδιος πιστεύει πολύ στον εαυτό του και στις δυνατότητές του, λέγοντας πως ο μεγάλος του στόχος είναι ένα Grand Slam.

Μπορεί να γίνει ο πρώτος Γάλλος, μετά το 1983 και τον Γιανίκ Νόα, που θα κατακτήσει το Roland Garros;

Δύσκολη απάντηση, ειδικά όταν έχεις απέναντί σου τον μηχανοκίνητο Φερέρ που παίζει το τένις της ζωής του τις τελευταίες ημέρες στο χώμα…

Τσονγκά και Φερέρ είναι οι μοναδικοί που δεν έχουν χάσει σετ ακόμα στο τουρνουά ενώ η προϊστορία των δύο ανδρών φαντάζει πολύ φτωχή μπροστά στους 34 αγώνες που έχουν δώσει Τζόκοβιτς και Ναδάλ.

Αυτή θα είναι μόλις η 4η φορά που θα συναντηθούν Φερέρ και Τσονγκά, με τον Ισπανό να προηγείται 2-1 και να έχει κερδίσει το μοναδικό παιχνίδι σε χώμα, στη Ρώμη το 2010 με 6-4, 6-1.

Video highlights
Previous articleΣαν τελικός!
Next article20oς Major τελικός για Σερίνα