Σε μικρο επέμβαση ώστε να αποκατασταθεί πρόβλημα που αντιμετωπίζει στον αυχένα, υποβλήθηκε πριν μερικές ημέρες ο Ράντεκ Στέπανεκ και έτσι δεν θα βρίσκεται στη διάθεση του προπονητή του για την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ελβετία για το World Group του Davis Cup. 

Ο 34χρονος Τσέχος, είχε έντονους πόνους στο λαιμό κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αυστραλία, απ’το ξεκίνημα της σεζόν και γι’αυτό αναγκάστηκε να αποσυρθεί απ’την αναμέτρηση κόντρα στον Ζουλιέν Μπενετό στο 2ο γύρο του Sydney International.

Παρά το πρόβλημα, ο Στέπανεκ αγωνίστηκε κανονικά στο Australian Open όπου αποκλείστηκε απ’τον μετέπειτα πρωταθλητή, Νόβακ Τζόκοβιτς σε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι για τον 3ο γύρο της διοργάνωσης.

“Ενας δίσκος στον αυχένα πίεζε το νεύρο και δημιουργούσε μεγάλο πρόβλημα στο λαιμό μου και στο δεξί μου χέρι. Πονούσε πολύ” τόνισε χαρακτηριστικά ο Στέπανεκ.

Επίσης, ως υπερασπιστές του τίτλου με τον Λίντερ Πάες στα διπλά, ηττήθηκαν στον 1ο γύρο απ’τους Άντερσον/Έλριχ.

“Μετά το Australian Open, επέστρεψα στο σπίτι και ο πόνος χειροτέρευε. Δεν είχα άλλη επιλογή απ’το να υποβληθώ σε εγχείρηση. Η επέμβαση πήγε μια χαρά και τώρα θα χρειαστώ λίγες εβδομάδες για να επιστρέψω σύντομα και χωρίς κανένα πρόβλημα” πρόσθεσε ο πολύπειρος Τσέχος.

Έτσι, η πρωταθλήτρια κόσμου Τσεχία που στον περσινό τελικό του Davis Cup κέρδισε 3-2 την Ισπανία, με τον Στέπανεκ να πετυχαίνει την καθοριστική νίκη στο 5ο rubber, δεν θα έχει τον “dracula” στη σύνθεσή της στο ματς της πρεμιέρας του World Group (1-3 Φεβρουαρίου), κόντρα στην Ελβετία στη Γενεύη.

Τη θέση του Στέπανεκ στην ομάδα, πήρε ο Ίβο Μίναρ, Νο189 στον κόσμο και τα κάστανα απ’τη φωτιά καλείται να βγάλει ο κορυφαίος της χώρας, Τόμας Μπέρντιχ έχοντας ως βασικό του αντίπαλο τον Στάνισλας Βαβρίνκα, αφού ούτε ο Ρότζερ Φέντερερ θα αγωνιστεί.

Video highlights
Previous articleΕκπτώσεις έως -70% στο e-tennis
Next articleNίκη επί Κροατίας στο Winter Cup