Ακόμα προσπαθούμε να συνέλθουμε από τον μαγικό ημιτελικό που μας χάρισαν Ράφαελ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς στο Philippe Chatrier. Το αντρίκιο τένις συνάντησε το θάρρος, το κουράγιο, τη δύναμη και ο συνδυασμός ήταν εκρηκτικός με τους δύο μεγάλους τενίστες να μας χαρίζουν ένα υπερθέαμα απ’ολες τις πλευρές.

Το συγκεκριμένο άρθρο, υποτίθεται ότι θα προσπαθήσει να αναλύσει το αγωνιστικό κομμάτι του τελικού αλλά το μόνο που μπορούμε να γράψουμε και το εννοούμε είναι ότι κρίμα αυτοί που δεν τον παρακολούθησαν…

Δεν ήταν τόσο το τένις που, ομολογουμένως έπιασε σελήνη ανά διαστήματα και ειδικά προς το τέλος του επικού ημιτελικού, παρά την κούραση, αλλά όλα τα άλλα που οι δύο αυτοί τεράστιοι τενίστες μας έκαναν να αισθανθούμε παρακολουθώντας με κομμένη την ανάσα την υπερπροσπάθεια και τη δίψα για τη νίκη που έδειξαν…

Ο τελικός θριαμβευτής ήταν ο απίστευτος Ράφαελ Ναδάλ ο οποίος στα τελευταία games έπαιξε το τένις της καριέρας του, με το drive του να ζει μεγάλες δόξες, όπως ποτέ ξανά στο παρελθόν, κερδίζοντας με το εντυπωσιακό 6-4, 3-6, 6-1, 6-7(3), 9-7 τον Νόλε.

Ήταν βέβαια που είχε απέναντί του και έναν τόσο πανάξιο αντίπαλο όπως ο Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος λίγο έλειψε να “κλέψει” το ματς το οποίο φαινόταν να καταλήγει στον Ισπανό, μετά το επιβλητικό 6-1 στο 3ο σετ…

1ο ΣΕΤ
Ο Τζόκοβιτς μπήκε πολύ δυνατά και πήρε το εναρκτήριο game στο σερβίς του με επιβλητικό τρόπο, βγάζοντας 3 winners! Ήταν σαφής η πρόθεση του Σέρβου να παίξει επιθετικά, όπως έκανε στο Μόντε Κάρλο.

Όμως, αυτός που δημιούργησε πρώτος ευκαιρίες για break ήταν ο Ναδάλ και το κατάφερε ο Ισπανός στο 7ο game, παίρνοντας προβάδισμα με 4-3.

Ο Ισπανός όσο περνούσε η ώρα ισορροπούσε το ματς και παίζοντας πολύ σταθερά αλλά και επιθετικά, όποτε υπήρχαν οι συνθήκες, κυριάρχησε στο court και χωρίς να απειληθεί καθόλου στο σερβίς του, έφτασε στο 6-4 μέσα σε 51 λεπτά…

Το 1ο σετ ήταν ο προάγγελος ενός μεγάλου ματς που θα ακολουθούσε…

2ο ΣΕΤ
Το Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, διατήρησε το momentum και στο ξεκίνημα του 2ου σετ και αυτή η ανωτερότητά του μεταφράστηκε σε break στο 5ο game (3-2)

Μέχρι εκεί ομως…

Ο Τζόκοβιτς ανέλαβε δράση στη συνέχεια και παίζοντας εξαιρετικό τένις, κατέκτησε τα τέσσερα επόμενα games, με δύο σερί breaks, φτάνοντας στην ισοφάριση με 6-3 στο 2ο σετ.

3ο ΣΕΤ
Μία λάθος υπόδειξη του διαιτητή σε μια οριακή, ομολογουμένως, μπάλα του Τζόκοβιτς, ήταν το καθοριστικό σημείο που έκρινε στο 3ο σετ, έστω κι αυτή η φάση έγινε στην αρχή του σετ.

Ο Ναδάλ έκανε το break στο 2ο game (2-0), επωφελούμενος αυτό το λάθος με τον Σέρβο να δείχνει να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα (μάλλον ψυχολογίας), παίζοντας κακό τένις στη συνέχεια.

Αποτέλεσμα, ο Ράφα να φτάσει εύκολα στο 6-1, δείχνοντας πανέτοιμος να κλείσει το ματς στα τέσσερα σετς και να σφραγίσει το εισιτήριο για τον τελικό!

4ο ΣΕΤ
Όλα κυλούσαν υπέροχα για τον (σχεδόν) μόνιμο πρωταθλητή στο Roland Garros, ειδικά από τη στιγμή που έκανε το break στο 7ο game (4-3) του 4ου σετ και κρατούσε την τύχη στα χέρια του…

Ο Τζόκοβιτς, όμως, είχε διαφορετική άποψη…

Το Νο1 του κόσμου ισοφάρισε (4-4), δέχθηκε και νέο break στο 11ο game (6-5)… ξανά ισοφάρισε (6-6) και μετά από ένα φανταστικό tie break που πραγματοποίησε, έστειλε τον ημιτελικό σε 5ο σετ με 7-3, δείχνοντας πείσμα, σθένος, δύναμη και οργή!

5ο ΣΕΤ
Το καθοριστικό σετ, όπως αναμενόταν άλλωστε, ήταν συγκλονιστικό…

Με το momentum της ισοφάρισης, ο Σέρβος μπήκε ιδανικά στο 5ο σετ πετυχαίνοντας break στο σερβίς του Ναδάλ στο 1ο game (1-0).

Ο Ράφα είχε αμέσως ευκαιρία για break back, όμως ο Νόλε σερβίροντας φανταστικά, διατηρούσε το προβάδισμα μέχρι έναν επικό game το 8ο, όπου ο Ναδάλ μετά το 3ο του break point, ισοφάρισε σε 4-4, προσδίδοντας ακόμη μεγαλύτερη “επικότητα” στο ματς.

Τρεις φορές σέρβιρε για να παραμείνει στο ματς ο Τζόκοβιτς, στο 5-4, 6-5 και 7-6 όμως την 4η δεν άντεξε την απίστευτη πίεση του Ισπανού, με τον Ράφα να παίζει εκπληκτικό τένις τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, πετυχαίνοντας το καθοριστικό break στο 16ο game του έπους!

Ο Ναδάλ μόλις είχε πετύχει μια μαγική νίκη μετά από 4 ώρες και 37 λεπτά μαγικού αγώνα…

nadal-djokovic-stats13.jpg

ROLAND GARROS MEN’S DRAW

Video highlights
Previous articleΜΑΓΕΙΑ!!! ΕΠΟΣ!!! ΙΣΤΟΡΙΑ!!!
Next articleΗ μεγάλη δικαίωση του άξιου Φερέρ!