Ο πρόεδρος της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης, Σπύρος Ζαννιάς, τοποθετήθηκε στις πρόσφατες δηλώσεις του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ για το ATP τουρνουά της πατρίδας του


 

Πριν μερικές ημέρες, ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ είχε μιλήσει με υποτιμητικά σχόλια για το ATP 250 τουρνουά στη Σόφια της Βουλγαρίας, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για ένα πριβέ τουρνουά.

Λίγες μέρες αργότερα, ο κορυφαίος Βούλγαρος τενίστας, ανασκεύασε την τοποθέτησή του, αντιλαμβανόμενος τη ζημιά που έκανε σε μια τόσο σημαντική διοργάνωση για το τένις στη χώρα του.

Τη Δευτέρα, ο πρόεδρος της ΕΦΟΑ, Σπύρος Ζαννιάς, χαρακτήρισε προσβλητικές τις δηλώσεις του Ντιμιτρόφ, εμφανώς ενοχλημένος από την τοποθέτηση του Βούλγαρου για ένα τουρνουά που είναι σημαντικό για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Να επισημάνουμε ότι στο επόμενο τουρνουά (Φεβρουάριος 2019), θα αγωνιστεί και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μια εξέλιξη που έχει δημιουργήσει κύμματα ενθουσιασμού στους Έλληνες φιλάθλους που ήδη προγραμματίζουν απόβαση στη Σόφια για να εμψυχώσουν τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του κ.Ζαννιά

«Πληροφορήθηκα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τις δηλώσεις του Βούλγαρου Αθλητή Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, o οποίος “χτύπησε” το Διεθνές Πρωτάθλημα ATP SOFIA OPEN, χαρακτηρίζοντάς το ιδιωτικό Πρωτάθλημα και ότι για τον λόγο αυτό δεν θα λάβει μέρος σε αυτό. Ακόμη κάλεσε την Βουλγαρική Κυβέρνηση να μην στηρίξει οικονομικά την Διοργάνωση.

 Ο συγκεκριμένος Αθλητής έχει λάβει μέχρι σήμερα 15.902.694 δολάρια, σαν αμοιβές από τη συμμετοχή του σε όμοια Πρωταθλήματα σαν το SOFIA OPEN, που χαρακτήρισε ιδιωτική Διοργάνωση».

Ως Πρόεδρος της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης, Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας της ΕΟΕ και ως Μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης ενοχλήθηκα και αισθάνομαι προσβεβλημένος από τις δηλώσεις του Αθλητή, όταν ο μέσος μισθός στην γειτονική Βουλγαρία ευρίσκεται στο όριο κάτω των 500 ευρώ / μήνα και πολύ περισσότερο βιώνοντας την οικονομική κρίση στην Πατρίδα μου.

 Οι αμοιβές στην καριέρα του 27χρονου Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, 15.902.694 δολάρια, του επιτρέπουν να βοηθήσει τη Νεολαία της γειτονικής χώρας και ταυτόχρονα θα έπρεπε να μην αναφέρεται με υποτιμητικά σχόλια σε μια Διοργάνωση που στηρίζει οικονομικά την Πατρίδα του και την Σόφια.

 Καταλήγοντας είναι φανερό ότι, η Διεθνής Ολυμπιακή Οικογένεια θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τους κανόνες και τις αποστάσεις μεταξύ χρήματος και συμπεριφορών που αγγίζουν τα όρια της υποτίμησης της ανθρώπινης νοημοσύνης. Τούτο γιατί παρόλη την ανασκευή των δηλώσεών του, σήμερα, δεν παύει να έβλαψε την Διοργάνωση.

 Το Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α. και εγώ προσωπικά θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε δίκτυο μεγάλων Διοργανώσεων στην περιοχή πιστεύοντας ακράδαντα ότι, θα ωφεληθεί η προβολή και η οικονομία των χωρών μας.»