Η αντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή της αναμέτρησης Ελλάδας-Λιθουανίας για την άνοδο στο World Group I του Davis Cup, έχει ξεκινήσει και οι εργασίες είναι πυρετώδης στο πολυτελές ξενοδοχείο Lyttos Beach στη Χερσόνησο Ηρακλείου.

Το tie θα πραγματοποιηθεί 18-19 Σεπτεμβρίου και στην Κρήτη αναμένεται να βρεθεί και ο Στέφανος Τσιτσιπάς που φτάνει την Τετάρτη από την Πορτογαλία.

Ο Σπύρος Ζαννιάς, πρώην πρόεδρος και νυν Γενικός Γραμματέας της ΕΦΟΑ, μίλησε για την Covid-free διοργάνωση ενώ εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αυτή θα φιλοξενηθεί στην Κρήτη και όχι στην Αθήνα. Παράλληλα, αποκάλυψε ότι την παρουσίαση της τελετής έναρξης θα παρουσιάσει ο Αλέξης Κωστάλας.

«Είναι μια πολύ μεγάλη διοργάνωση, με αυξημένες απαιτήσεις αφού πρόκειται για Covid free διοργάνωση. Υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που εργάζεται σκληρά πολύ καιρό για να προσαρμόσει την εγκατάσταση σε αυτές τις απαιτήσεις», δήλωσε ο Σπύρος Ζαννιάς στην ERA Sport, που αναφέρθηκε παράλληλα στους λόγους που επελέγησαν τα συγκεκριμένα «σκληρά» γήπεδα στο Lyttos Beach.

«Από αυτά τα γήπεδα, συμμετέχοντας εδώ και πολλά χρόνια σε διεθνή τουρνουά, άρχισαν την προσπάθεια τους οι Έλληνες τενίστες και οι Ελληνίδες τενίστριες. Παράλληλα επιλέξαμε την Κρήτη για να στηρίξουμε την περιφερειακή ανάπτυξη. Δεν υπάρχει Ελληνικός Αθλητισμός χωρίς την Περιφέρεια».

Της προσπάθειας της Εθνικής Ομάδας για άνοδο στην κορυφαία κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Τένις ηγείται ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος θα βρίσκεται στην Κρήτη την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021, για τον οποίο ο Σπύρος Ζαννιάς τόνισε: «Είναι ένας πολύ μεγάλος αθλητής, πρεσβευτής της Πατρίδας μας και του Ελληνικού Αθλητισμού. Ένα Ελληνόπουλο που πρέπει να προστατεύσουμε όλοι μας και να κρίνεται όπως όλοι οι σπουδαίοι αθλητές από όσα κάνει στο γήπεδο. Βεβαίως κι έχουμε προβάδισμα κόντρα στη Λιθουανία όμως το τένις είναι ένα άθλημα που απαιτεί και τύχη. Εδώ οι αθλητές παίζουν για τη σημαία κι έχουμε δει τενίστες με χαμηλή κατάταξη να νικούν αντιπάλους που βρίσκονται πιο ψηλά» κατέληξε, ευχαριστώντας για ακόμη μία φορά το Υφυπουργείο Αθλητισμού, τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Χερσονήσου για την αμέριστη στήριξη, όπως και τους χορηγούς που βρίσκονται στο πλευρό της Εθνικής Ομάδας.

Η διοργάνωση διεξάγεται με την υποστήριξη του Υφυπουργείου Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Χερσονήσου και των χορηγών της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης.