Τελικά, ολοκληρώθηκε με τον χειρότερο τρόπο η παρουσία της ελληνικής ομάδας FedCup στο Ταλίν της Εσθονίας για τις υποχρεώσεις διοργάνωσης εθνικών ομάδων.

Παρά το γεγονός ότι η χώρα μας ξεκίνησε εντυπωσιακή την πορεία της στο Group I κερδίζοντας την Εσθονία και φτάνοντας τρία match points μακριά από να κερδίσει την Αυστρία, όπερ και σήμαινε πως θα κυνηγούσε τα play-off ανόδου, τελικά ήρθαν σερί ήττες στα tie με Αυστρία, Ιταλία και τώρα με τη Βουλγαρία που στέλνουν τη χώρα ματς στο Group II της Ευρωαφρικανικής ζώνης.

Δίχως φυσικά την ηχηρή παρουσία της Μαρίας Σάκκαρη, οι Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και η Δέσποινα Παπαμιχαήλ έδωσαν τις μάχες τους κόντρα στις ποιοτικά ανώτερες Βουλγάρες, Τόμοβα και Σινίνοβα, γνωρίζοντας τις ήττες που υποβίβασαν τη χώρα μας στο Group II.

Πρώτη η Βαλεντίνη, ηττήθηκε από την Ισαμπέλα Σινίκοβα, Νο165 στον κόσμο, με 6-3, 6-1 ενώ, λίγο αργότερα, και η Παπαμιχαήλ δεν κατάφερε να προβάλει δυνατή αντίσταση στη Βικτόρια Τόμοβα (Νο143) χάνοντας με 6-2, 6-4.

Μπορεί η χώρα μας να υποβιβάστηκε και να μην επετεύχθη ο στόχος της παραμονής που εξαρχής είχε θέσει ο προπονητής Τάσος Μπαβέλας, ωστόσο, όλα τα κορίτσια πρόσθεσαν πολύ δυνατές εμπειρίες, ειδικά το πολύ νέο “αίμα” του γυναικείου ελληνικού τένις, οι 15χρονες Δήμητρα Παύλου και Μιχαέλα Λάκη που πήραν το “βάπτισμα του πυρός” δείχοντας εξαιρετικά στοιχεία παρά την απειρία τους!

GROUP I FED CUP DRAW

Κώστας Αϊτάκης

Video highlights
Previous articleΈσωσε ξανά match points και πέρασε τελικό ο Βέσελι
Next articleΦέντερερ για Ναδάλ: “Όλα καλά αν με φτάσει σε Slam”