Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ έδωσε τα πάντα στο 2ο set κόντρα στην Έρικα Αντρέεβα, ωστόσο η 20χρονη Ρωσίδα επικράτησε με 6-1, 7-6(4) μετά από μία ώρα και 37 λεπτά εξασφαλίζοντας μια θέση στον 3ο και τελευταίο προκριματικό γύρο. 

Η Αντρέεβα χάρη στο πολύ καλό 1ο set, αλλά και στο γεγονός ότι ήταν άκρως αποτελεσματική στις προσπάθειες για break (6/7), έφτασε στη νίκη με την Παπαμιχαήλ πάντως να κάνει μια τεράστια προσπάθεια στο 2ο set μετατρέποντας το 2-4 σε 5-4 έχοντας μάλιστα και τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το set. 

Στο 1ο set η Αντρέεβα εκμεταλλεύτηκε το άσχημο service της Παπαμιχαήλ, η οποία πήρε μόλις 5 πόντους (κανέναν στο δεύτερο service) με τη Ρωσίδα να κάνει το 0-1, 6-1 κατακτώντας 6 games στη σειρά “σπάζοντας” το service της Παπαμιχαήλ 3 φορές (2-1, 4-1, 6-1). 

Στο 2ο σκέλος του αγώνα είχαμε πραγματική μάχη. Η Αντρέεβα προηγήθηκε δύο φορές με break (3-1, 4-2), ωστόσο και στις δύο περιπτώσεις η Παπαμιχαήλ απάντησε (3-2, 4-3) και με hold ισοφάρισε σε 4-4. Μάλιστα στη συνέχεια βρήκε νέο break κάνοντας το 5-4, αλλά και τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το set. 

Ωστόσο, με νέο break η Αντρέεβα κατάφερε να ισοφαρίσει σε 5-5 με το set να πηγαίνει στο tie-break. Εκεί και πάλι η Αντρέεβα προηγήθηκε δύο φορές με mini-break (2/0, 4/2), αλλά η Παπαμιχαήλ ήταν και παλι εκεί να απαντήσει (3/2, 4/4) φέρνοντας το tie-break στα ισια. 

Όμως αυτός ήταν και ο τελευταίος της πόντος στο τουρνουά, με την Αντρέεβα να κατακτά τους επόμενους 3 πόντους με 2 ακόμα mini-breaks (6/4, 7/4) φτάνοντας στην πρόκριση και πλέον απέχει μια νίκη για την είσοδο στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά. 

WIMBLEDON QUAL. WOMEN’S SINGLES DRAWSCHEDULE (-2h)

Video highlights
Previous articleHighlights: Η μεγάλη νίκη της Ραντουκάνου κόντρα στην Πεγκούλα (vid)
Next articleItaly Major: Ρεκόρ προσέλευσης φιλάθλων στο τουρνουά!