Μπορεί το φετινό Championships να μην μπορεί να μοιράσει βαθμούς στους αθλητές, μετά την κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους Άγγλους διοργανωτές και τις Ενώσεις Αθλητών (ATP-WTA), ωστόσο το Wimbledon ανακοίνωσε prize money ρεκόρ ενώ είναι έτοιμο να υποδεχθεί και πάλι το μέγιστο των επισκεπτών, τρία χρόνια μετά.

Το ιστορικό Grand Slam του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι το συνολικό χρηματικό έπαθλο ανέρχεται στα 50.5 εκατομμύρια δολάρια ενώ οι νικητές ανδρών και γυναικών θα πάρουν από 2.46εκ. δολάρια.

Το αντίστοιχο περσινό prize money συνολικά ήταν κάτι περισσότερο από 43εκ. δολάρια ενώ ο Νόβακ Τζόκοβιτς και η Άσλει Μπάρτι είχαν γίνει πλουσιότεροι κατά 2.09εκ. δολάρια.

“Από τον πρώτο γύρο του προκριματικού ταμπλό μέχρι την στέψη των πρωταθλητών, η φετινή διανομή των χρηματικών επάθλων στοχεύει να αντικατοπτρίσει πόσο σημαντικοί είναι οι παίκτες για το Wimbledon Championships…», δήλωσε ο Ίαν Χιούιτ, Πρόεδρος του All England Club.

Η ιστορική απόφαση του Wimbledon να απαγορεύσει τη συμμετοχή σε Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές, λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, οδήγησε την ATP και τη WTA να πάρουν μια άλλη γενναία απόφαση και να εξαιρέσουν το Λονδρέζικο Grand Slam από το σύστημα βαθμολόγησης WTA/ATP Rankings.

 

Video highlights