H Αρίνα Σαμπαλένκα ξεπέρασε και το εμπόδιο της Ελίζα Μέρτενς και με 6-4, 7-6(4), μετά από μια ώρα και 35 λεπτά, εξασφάλισε την πρόκριση σε προημιτελική φάση Grand Slam για 11η συνεχόμενη φορά!
What. A. Match. 😅
World No.1 Aryna Sabalenka comes through an incredible battle with Elise Mertens to win 6-4, 7-6(4) and advance to the quarter-finals 💥
She's still yet to drop a set at #Wimbledon pic.twitter.com/11vCqhI5cJ
— Wimbledon (@Wimbledon) July 6, 2025
Το τελευταίο major τουρνουά που η Λευκορωσίδα δεν κατάφερε να μπει στην 8άδα ήταν στο Roland Garros του 2022 όπου είχε ηττηθεί στον 3ο γύρο από την Ιταλίδα Καμίλα Τζιόρτζι.
H Σαμπαλένκα, η οποία δεν έχει φτάσει ποτέ σε τελικό στο Wimbledon, χρειάστηκε να επιστρέψει από το 1-3 στο 2ο set, το οποίο κέρδισε στο tie-break, φτάνοντας στο 16-0 στα tie-breaks μέσα στο 2025!
Σε αντίθεση με το παιχνίδι του 3ου γύρου κόντρα στην Έμμα Ραντουκάνου, η Σαμπαλένκα κατάφερε να περιορίσει τα αβίαστα λάθη (18), είχε 84% κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service (32/38), ωστόσο για μια ακόμη αναμέτρηση είχε αρκετά προβλήματα στο δεύτερο με το ποσοστό της να φτάνει το 38% (9/24).
Αυτό εκμεταλλεύτηκε και η φορμαρισμένη τη φετινή grass season, Μέρτενς, η οποία απάντησε στο break που δέχθηκε στο 4ο game (3-1), μειώνοντας σε 4-3 και αμέσως μετά ισοφαρίζοντας σε 4-4 αφού όμως έσβησε 3 break-points της αντιπάλου της.
Αυτό όμως ήταν και το τελευταίο κερδισμένο game για την Ελβετίδα, καθώς ακολούθησε ένα hold κι ένα break από τη Σαμπαλένκα, η οποία με 6-4 πήρε προβάδισμα με 1-0.
Στο 2ο σκέλος ήταν η σειρά της Μέρτενς να μπει πιο δυνατά, βρίσκοντας break στην αρχή (2-1), το οποίο και εκμεταλλεύτηκε (3-1). Η Σαμπαλένκα όμως απάντησε ισοφαρίζοντας σε 3-3 με τη λύση στο set να δίνει το tie-break.
Εκεί η Μέρτενς προηγήθηκε με 2/0 και 3/2, ωστόσο στη συνέχεια η Σαμπαλένκα κατακτώντας τους 5 από τους 6 τελευταίους πόντους πήρε τη νίκη και την πρόκριση για η φάση των “8” εκεί όπου την περιμένει η Γερμανίδα Λάουρα Σίγκεμοντ που με τη σειρά της κέρδισε την lucky loser, Σολάνα Σιέρα με 6-3, 6-2.
WIMBLEDON MEN’S SINGLES DRAW | WOMEN’S SINGLES DRAW | SCHEDULE (-2h)