Την αισιοδοξία τους ότι η Ναόμι Οσάκα θα αγωνιστεί κανονικά στο Wimbledon, που ξεκινάει αργότερα αυτόν το μήνα (28/6), εξέφρασαν μέσω δηλώσεων τόσο η διευθύνων σύμβουλος του τουρνουά, Σάλι Μπόλτον, όσο και ο διευθυντής της διοργάνωσης, Τζέιμι Μπέικερ. 

Η 23χρονη και κάτοχος 4ων Grand Slam, είχε αποχωρήσει στον 2ο γύρο του πρόσφατου Roland Garros, μετά τα όσα συνέβησαν με την άρνησή της να μιλήσει στη συνέντευξη Τύπου, αλλά και στην παραδοχή της ότι χρειάζεται χρόνο στην προσπάθειά της να καταπολεμήσει την κατάθλιψη, γεγονός που είχε ανησυχήσει έντονα τους Βρετανούς διοργανωτές. 

Τον προβληματισμό μεγάλωσε και η απόφαση της 23χρονης να αποσύρει τη συμμετοχή της από το τουρνουά του Βερολίνου γεγονός που ενέτεινε τις αμφιβολίες για το Wimbledon.

Ωστόσο, την περασμένη Τετάρτη (16/6) η Σάλι Μπόλτον δήλωσε ότι η Οσάκα θα δώσει το παρών στο φετινό Wimbledon. “Δεν μιλήσαμε με την ίδια, αλλά με την ομάδα της. Το όνομά της βρίσκεται μέσα στις λίστες μας και δεν έχουμε λάβει επιβεβαίωση ότι δεν θα πάρει μέρος.”, τόνισε. 

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του 38χρονου και πρώην τενίστα, Τζείμι Μπέικερ: “Συνομίλησα με την ομάδα της. Είναι απόλυτο σαφές ότι είμαστε ανοιχτοί για το οποιοδήποτε θέμα επιθυμεί να συζητήσει. Είναι αυτονόητο ότι θέλουμε να παίξουν οι καλύτεροι παίκτες στο τουρνουά ό,τι και να γίνει.”

Η Νο2 του κόσμου συνεχίζει να βρίσκεται στο προσκήνιο μετά από την αποχώρησή της από το Παρίσι, με την Γιαπωνέζα να τιμωρείται με πρόστιμο 15.0000$ για την άρνησή της να παρευρεθεί στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη της στον 1ο γύρο της διοργάνωσης. 

Όσο για το Wimbledon η 23χρονη έχει συμμετάσχει 3 φορές με την καλύτερη πορεία της να είναι η πρόκριση στον 3ο γύρο τόσο το 2016, όσο και το 2017, ενώ στην τελευταία της εμφάνιση (2019) αποκλείστηκε από τον 1ο γύρο.