Κυρίαρχη θέση στα φετινά βραβεία ΠΣΑΤ είχε το ελληνικό τένις με τον Στέφανο Τσιτσιπά να “κερδίζει” τον Γιάννη Αντεκοκούνμπο και να ψηφίζεται ως ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής για το 2019!


 

Ακόμα μια πολύ μεγάλη διάκριση για τον Στέφανο Τσιτσιπά!

Ο 21χρονος πρωταθλητής μας είναι πλέον ένας διεθνώς αναγνωρισμένος τενίστας και, με τα όσα απίστευτα έκανε τη σεζόν 2019 στο παγκόσμιο τουρ, τιμάται με τον πλέον υψηλό τίτλο και στη χώρα του!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ψηφίστηκε ως ο καλύτερος Έλληνας αθλητής για το 2019 και αν συνυπολογίσουμε ότι ανάμεσα στους τρεις υποψήφιους ήταν και ο MVP του περσινού NBA, Γιάννης Αντεκοκούνμπο, αντιλαμβανόμαστε την έκταση της διάκρισης του Στεφ (την τριάδα των υποψηφιοτήτων συμπλήρωνε ο κολυμβητής Κριστιάν Γκολομέεφ).

Ο Έλληνας τενίστας δεν μπόρεσε να δώσει το “παρών” στην εκδήλωση απονομής των βραβείων, έδωσε όμως το δικό του μήνυμα μέσω Skype!

«Γειά σας. Δυστυχώς δεν μπορώ να βρεθώ απόψε. Είμαι στο εξωτερικό αλλά καλά τα νέα. Σας ευχαριστώ θερμά. Είναι μεγάλη τιμή για μένα. Πολύ σημαντικό για μένα που μπορώ και κατάκτησα αυτό το τρόπαιο. Το καλύτερο κλείσιμο της χρονιάς. Πολλές δύσκολες στιγμές. Πολύ άγχος και στρες. Θα συνεχίσω να δίνω το καλύτερο δυνατό και να βρεθώ στην ίδια κατάσταση και ακόμα καλύτερα. Καλό νέο έτος. Γειά σας».

 

 

Την βράβευση έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος και ανέφερε: «Πρότυπο αριστείας και πρότυπο για τη νέα γενιά. Χρειάζεται ταλέντο, δύναμη ψυχής για να φτάσεις στον Όλυμπο και το τρίτο και το σπουδαιότερο χρειάζεται δουλειά. Ξέρω πόσο έχετε δουλέψει. Ας είναι ένα παράδειγμα για μία γενιά Ελλήνων. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Να είναι γερός και να συνεχίσει τον ίδιο δρόμο».

Δεν τελειώνουν όμως εκεί οι διακρίσεις για το ελληνικό τένις!

Βραβεύτηκε και ο πατέρας του Στέφανου, Απόστολος, με το “έπαθλο κοινωνικής προσφοράς” από τον ΠΣΑΤ προβαίνοντας στις ακόλουθες δηλώσεις: «Μεγάλη στιγμή για εμάς, για τον Στέφανο και για την οικογένειά μας. Μεγάλη στιγμή για την Ελλάδα. Αξίζει αυτό το βραβείο σε όλους το ίδιο. Σε όσους μετείχαν. Να δώσω ένα μήνυμα να συνεχίσουν να προσπαθούν. Να μην το βάζουν κάτω. Επιλέγοντας αυτόν τον δύσκολο δρόμο να ξέρουν ότι έχουν επιλέξει τον σωστό δρόμο. Ευχαριστούμε τον κύριο πρόεδρο που μας έχει στηρίξει και υπάρχει επικοινωνία. Η στήριξη από την Πολιτεία είναι πολύ σημαντική. Ευχαριστώ τον ΠΣΑΤ και την Πολιτεία. Ήταν σημαντικό να βάλουμε το τένις σε αυτό το σημείο. Να δώσω ένα μήνυμα από τον Στέφανο. Να μην βλέπουμε ποτέ τις δυσκολίες ως εμπόδια. Να τις βλέπουμε ως προκλήσεις. Σας ευχαριστώ πολύ. Ευτυχισμένο καινούριο έτος».

Έχει και άλλο!

Η 14χρονη Μιχαέλα Λάκη, η μεγάλη ελπίδα του γυναικείου ελληνικού τένις βραβεύτηκε με τον τίτλο “Ανερχόμενο ταλέντο” με την βράβευση να γίνεται από τον πρόεδρο της ελληνικής ομοσπονδίας αντισφαίρισης, Σπύρο Ζανιά!

‘Οσον αφορά στις γυναίκες, κορυφαία αθλήτρια αναδείχτηκε η Κατερίνα Στεφανίδη (ηχηρή η απουσία της Μαρίας Σάκκαρη από τις υποψηφιότητες).

Είναι, μακράν, η “καλύτερη” συγκομιδή που είχε ποτέ το ελληνικό τένις στα ετήσια βραβεία ΠΣΑΤ!

 

Κώστας Αϊτάκης