Η Καρολίν Βοζνιάκι μίλησε για την φετινή της χρονιά στο WTA Tour, για τον παρθενικό της τίτλο σε Grand Slam, αλλά και για την ρευματοειδή αρθρίτιδα από την οποία πάσχει…


 

Η Καρολίν Βοζνιάκι είχε μια χρονιά γεμάτη σκαμπανεβάσματα φέτος. Ξεκίνησε εξαιρετικά, κατέκτησε τον τίτλο στο Αυστραλιανό Όπεν, συνέχισε με φοβερές πορείες σε τουρνουά, όμως “έκλεισε” το 2018 με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.

Η 28χρονη Δανέζα διεγνώσθη πως πάσχει από ρευματοειδή αρθρίτιδα το καλοκαίρι και ουσιαστικά τέθηκε νοκ άουτ από την υπόλοιπη σεζόν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε η Βοζνιάκι για αυτά που πέρασε μέσα στη χρονιά:

“Πρέπει να είμαι ειλικρινής. Πιστεύω μετά το Wimbledon, δεν ήμουν καλά. Πήγα στην Ουάσινγκτον και πονούσα παντού. Στα πόδια, στα χέρια, στη μέση. Σηκωνόμουν από τον ύπνο και δεν ένιωθα τα χέρια μου.

Πήγα στον γιατρό και μου είπε πως όλα είναι μια χαρά, δεν είχα κανένα πρόβλημα. Του απάντησα πως ένιωθα άσχημα, ήξερα πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Τελικά, ανακαλύψαμε μαζί πως πάσχω από ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Ήταν μια εξαιρετική χρονιά για εμένα, αλλά ιδιαίτερα δύσκολη. Κέρδισα τον πρώτο μου τίτλο σε Grand Slam, κέρδισα το τρόπαιο στο Πεκίνο και στο Eastbourne και πρέπει να είμαι περήφανη από αυτά που έκανα φέτος.

Πρέπει να συνεχίσω να κερδίζω, πρέπει να συνεχίσω να βελτιώνομαι. Δεν πρέπει να με πάρει από κάτω αυτή η διάγνωση”.

 

Δημήτρης Χαλιάπας