Η χρονιά ολοκληρώνεται με τον Ράφαελ Ναδάλ να έχει κατακτήσει τα δύο από τα τέσσερα Grand Slam  της σεζόν (Μελβούρνη, Παρίσι) ενώ στο Wimbledon αποσύρθηκε τραυματίας πριν τον ημιτελικό κόντρα στον Κύργιο και στο US Open πήγε ανέτοιμος, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό στον 4ο γύρο από τον Φράνσις Τιαφό.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο 36χρονος Ισπανός τα έδωσε όλα στο πρώτο μισό της περιόδου, φτάνοντας τους 22 Grand Slam τίτλους στη θρυλική καριέρα του ενώ στο δεύτερο αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα τραυματισμού, παίζοντας σε πολύ λίγα τουρνουά.

Η κατάσταση με τους τραυματισμούς, έχει ενισχύσει την κουβέντα για πιθανή πρόωρη συνταξιοδότηση κάτι με το οποίο δεν συμφωνεί ο Ματς Βιλάντερ που βλέπει τον Ράφα να αγωνίζεται για άλλα 3-4 χρόνια.

“Πιστεύω ότι μετά τον τελευταίο σου Grand Slam τίτλο, μπορείς να παίξεις για περίπου 3-4 χρόνια ακόμα, ειδικά αν διατηρείς το ranking σου στο Top8. Αν έχεις κερδίσει το Australian Open και το Γαλλικό Οπεν 2022, θα έλεγα ότι έχεις 3-4 χρόνια ακόμη. Δεν με νοιάζει αν ο Ράφα γίνεται 40 σε τέσσερα χρόνια” είπε ο Σουηδός σε βίντεο στο Eurosport.

Συνεχίζοντας την αναφορά για τον Ναδάλ, ο Βιλάντερ υπογράμμισε ότι ο Ισπανός έχει την εμπειρία και γνωρίζει ακριβώς τι πρέπει να κάνει για να διατηρηθεί για κάποια χρόνια στο προσκήνιο και να συνεχίσει να διεκδικεί μεγάλους τίτλους.

“Πιστεύω ότι το να διατηρήσει το ranking του είναι πολύ δύσκολο. Είναι πιο εύκολο να κερδίσει ένα ακόμη Grand Slam, παρά να μείνει στο Top3 του κόσμου. Άλλωστε, δεν το χρειάζεται αυτό. Αυτό που χρειάζεται είναι να επιλέξει την κατάλληλη στιγμή για να δώσει τον καλύτερό του εαυτό. Είναι οι εβδομάδες πριν τα Grand Slam όπου μπορεί να βρει τη φόρμα του. Ο Ράφα ξέρει τι ζητάει. Ξέρει τι ζητάει συναισθηματικά και σωματικά τι μπορεί να κάνει”

“Ξέρει πόσο πρέπει να προπονηθεί για να βρει αυτή τη φόρμα την κατάλληλη στιγμή. Αν οι τραυματισμοί του είναι εντάξει, μπορεί να φτάσει ξανά σε αυτό το σημείο. Μετά έχεις κάποιους πόντους στο 30/30, στο 4-4 games του 5ου σετ και έχεις 10 διαφορετικές επιλογές όπου μόνο η μια είναι σωστή. Σίγουρα και η τύχη παίζει ρόλο. Ο Ράφα χρειάζεται και την τύχη και όπως λέει και ο ίδιος, έχει την τύχη με το μέρος του. Πιστεύω ότι θα επιστρέψει…”

 

Video highlights
Previous articleΣε νέες περιπέτειες στην Ισλανδία ο Τσιτσιπάς (vids)
Next articleΟ Τσιτσιπάς φιλοσοφεί…