Η Άννα Καλίνσκαγια, με δύο ονειρεμένα sets, κατάφερε να λυγίσει την Βικτώρια Αζαρένκα με 6-1, 6-7(3), 6-1 μετά από 2 ώρες και 13 λεπτά, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον τελικό του Βερολίνου, ο οποίος είναι και ο πρώτος της σε γρασίδι. 

Νωρίτερα η Νο24 του κόσμου είχε πάρει την άκοπη πρόκριση κόντρα στην Αρίνα Σαμπαλένκα, η οποία εγκατέλειψε πριν συμπληρωθεί το 1ο set λόγω ενοχλήσεων στον ώμο, ενώ λίγες ώρες αργότερα αντιμετώπισε την Αζαρένκα που κι αυτή προερχόταν από άνετη πρόκριση την Παρασκευή μετά την εγκατάλειψη της Έλενα Ριμπάκινα. 

Η Καλίνσκαγια έκανε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα με 2 breaks και 3 holds παίρνοντας προβάδισμα με 5-0, με την Αζαρένκα να μειώνει σε 5-1 και τη Ρωσίδα να κλείνει το set στο service της κάνοντας το πρώτο βήμα για τον τελικό (1-0). 

Στο 2ο set η Αζαρένκα ήταν εκείνη όπου βρήκε πρώτη break παίρνοντας προβάδισμα με 3-1 και 5-2, αλλά η Καλίνσκαγια πήρε πίσω το χαμένο της service την κατάλληλη στιγμή (5-4), ισοφαριζοντας αμέσως μετά σε 5-5. 

Το set κρίθηκε στο tie-break εκεί όπου η Αζαρένκα ήταν πιο ψύχραιμη στους κρίσιμους πόντους και με 2 μαζεμένα mini-breaks έκανε το 5/2 και αργότερα το 6/3 για να κλείσει το set με 7/3 κάνοντας το 1-1. 

Το decider set έμοιαζε με το 1ο, καθώς η Καλίνσκαγια μετέτρεψε το 1-1 σε 5-1 “σπάζοντας” δύο φορές την Αζαρένκα (3-1, 5-1) και στη συνέχεια πήρε τις μπαλες για να σφραγίσει την πρόκριση κάτι που έκανε μετά από 4 match-points φτάνοντας στον τελικό του Βερολίνου εκεί όπου θα περιμένει μια εκ των δύο Αμερικανίδων Κόρι Γκοφ και Τζέσικα Πεγκούλα. 

BERLIN OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-1h)

Video highlights
Previous articlePreveza Cup: Εμφύλιος στα αγόρια, απτόητη η Παναγιωτίδου
Next articleHighlights: Οι ημιτελικοί του Χάλε (vid)