Μια από τις ιερότερες σχέσεις είναι αυτή ενός προπονητή και του μαθητή του. Η συμβολή ενός προπονητή στην ζωή ενός παίκτη είναι αμέτρητη. Σπάνια, όμως του πιστώνεται και του αναγνωρίζεται αυτή στο βαθμό που του αξίζει.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς και ο προπονητής του Μάριαν Βάιντα μοιράζονται έναν μοναδικό δεσμό μεταξύ τους. Αυτός ο δεσμός υπερβαίνει την σχέση ενός προπονητή με τον μαθητή του. Δεν είναι περίεργο λοιπόν, που αποτελούν ένα από τα πιο επιτυχημένα ζευγάρια προπονητή-μαθητή , στον αθλητικό τομέα.

Ο Μάριαν Βάιντα βρίσκεται στο πλευρό του Νόβακ, σχεδόν από την αρχή της καριέρας του, με εξαίρεση ένα διάλειμμα όταν μπήκε στην εξίσωση ο Μπόρις Μπέκερ. Ο 55χρονος Σέρβος σκοπεύει, να είναι δίπλα στον Νόλε, μέχρι να καταρρίψει όλα τα ρεκόρ.

“Ελπίζω να είμαι μαζί του μέχρι να καταρρίψει όλα τα ρεκόρ. Ας ξεκινήσουμε από αυτό με τα περισσότερα από 20 Grand Slam” είπε ο Βάιντα, καθώς προτιμά να θέτει βραχυπρόθεσμους στόχους.

“Μεγάλη σχέση! Είμαστε σαν οικογένεια. Όταν ήμουν πολύ νέος προπονητής, ήταν πολύ δύσκολο να προπονώ τον Νόβακ. Τόσο αυτός, όσο και η οικογένεια του ήθελαν να είναι οι καλύτεροι στον κόσμο. Έτσι, έπρεπε να είμαι ένας εξαιρετικά καλός προπονητής για να εκπληρώσω τα όνειρα του και της οικογένειας του. Ήμουν συγκεντρωμένος από την πρώτη μέρα και δεν μου επιτρέπονταν να κάνω λάθη. Δεν έγινα μόνο ο προπονητής του, αλλά και καλός του φίλος” δήλωσε ο Βάιντα.

Γιάννης Μαύρος