Τελικά, η επανέναρξη του τουρ, όσον αφορά στους άντρες τουλάχιστον, παίρνει νέα παράταση…

Ο εφιάλτης που ακολουθεί το άθλημα του τένις από τον Μάρτη και μετά συνεχίζεται καθώς δεν θα γίνει τελικά το πολυαναμενόμενο Citi Open, που ήταν και το εναρκτήριο τουρνουά της μετά-κορονοϊού εποχής.

Η ανακοίνωση ήρθε και από την ATP αλλά και από τον tournament director της διοργάνωσης, Μαρκ Έιν και επιβεβαιώνει τις υποψίες πολλών ανθρώπων του τένις που είχαν ακουστεί έντονα προϊουσών των ημερών.

Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και η αυξανόμενη αβεβαιότητα της κατάστασης με τον Covid-19 έκαναν αδύνατη τελικά τη διεξαγωγή του τουρνουά της Ουάσιγκτον που θέτει πλέον ξανά το ερώτημα: πότε επιτέλους θα ξεκινήσει το τουρ;

Παρά τις διαβεβαιώσεις της USTA ότι όλα βαίνουν καλώς και θα μπορέσει να διεξάγει ένα απόλυτα ασφαλές Σινσινάτι αλλά και US Open (και τα δύο θα γίνουν στη Νέα Υόρκη), η αλήθεια είναι ότι οι πιθανότητες να γίνει το Αμερικανικό Όπεν μειώνονται μέρα με τη μέρα.

Η αβεβαιότητα της κατάστασης με τον κορονοϊό ισχύει και για τη Νέα Υόρκη, οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί παρομοίως ενώ είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι αθλητές που θα πάνε τελικά στην Αμερική, θα μπουν σε υποχρεωτική καραντίνα 14 μέρες μετά την άφιξη τους στην Ευρώπη για τα χωμάτινα τουρνουά.

Ποιος, αλήθεια, θα πάρει το ρίσκο να παίξει σε ένα US Open υπό αυτές τις συνθήκες και να χάσει την ευκαιρία να παίξει έστω στα χωμάτινα Masters που συγκεντρώνουν πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να πραγματοποιηθούν.

Το Σινσινάτι και το US Open, με έναρξη τις 20 Αυγούστου, παραμένουν κανονικά στο πρόγραμμα της ATP αλλά, στην πραγματικότητα, βρίσκονται στον “αέρα” ενώ στενεύουν επικίνδυνα τα χρονικά περιθώρια στους τενίστες ώστε να πάρουν την απόφαση για το ταξίδι στην Αμερική.

 

Κώστας Αϊτάκης