Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και συγκεκριμένα ο υπουργός Μετανάστευσης, Άλεξ Χοκ συνεχίζει να συλλέγει στοιχεία και να προετοιμάζεται μέχρι να πάει την τελική απόφαση στο θέμα της εκ νέου ανάκλησης της visa του Νόβακ Τζόκοβιτς. 

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα ο Νο1 του κόσμου απάντησε στο θέμα του χρονοδιαγράμματος των τεστ covid-19 που έκανε, αλλά και για το λάθος των συνεργατών του όσον αφορά τη μη αναφορά στη Συνοριακή Αρχή για το ταξίδι του στην Ισπανία πριν την άφιξη του στην Αυστραλία. 

Στο μεταξύ η κυβέρνηση της Αυστραλίας φέρεται να εξακολουθεί να ετοιμάζεται για να ακυρώσει και πάλι τη visa του Σέρβου με σκοπό την απέλασή του, σύμφωνα με την εξουσία που έχει ο υπουργός Μετανάστευσης βάσει του άρθρου 133c.

Μάλιστα την Τετάρτη (12/1) υπήρξε μια αναφορά από την Herald Sun η οποία ανέφερε ότι η κυβέρνηση τείνει προς την απέλαση του Τζόκοβιτς. 

Η αυστραλιανή εφημερίδα επικαλέστηκε μια ανώνυμη κυβερνητική πηγή, η οποία τόνισε ότι αν ο Τζόκοβιτς παραμείνει στη χώρα και παίξει στο Australian Open αυτό θα δημιουργήσει επικίνδυνο προηγούμενο.

Ωστόσο η οριστική απόφαση δεν έχει ακόμα ληφθεί ώρες πριν από την κλήρωση του 1ου Grand Slam της φετινής σεζόν.

Το Australian Open θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 17-30 Ιανουαρίου.

Θάνος Σταθόπουλος 

Video highlights