Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον 18χρονο Κροάτη και Νο178 του κόσμου, Ντίνο Πρίζμιτς του οποίου μάλιστα αναγνώρισε την προσπάθεια καλώντας το κοινό να τον αποδώσει μετά το τέλος του αγώνα. 

“Του αξίζει κάθε χειροκρότημα που πήρε απόψε” , είπε ο Τζόκοβιτς στην on court συνέντευξη. “Είναι ένας καταπληκτικός παίκτης, τόσο ώριμος για την ηλικία του και διαχειρίστηκε το παιχνίδι του στο γήπεδο απίστευτα καλά.”

“Αυτή είναι η στιγμή του ειλικρινά. Θα μπορούσε άνετα να είναι το δικό του παιχνίδι. Είχε break στο 3ο set, πάλεψε στο 4ο αν και ήταν πίσω με 4-0, έδιξε μεγάλη ανθεκτικότητα και εξαιρετική νοοτροπία. Πραγματικά απόψε με έκανε να τρέξω και να δικαιολογήσω τα λεφτά που παίρνω.”

Όσο για τη δική του εμφάνιση ο Νο1 του κόσμου είπε: Ξεκίνησα πολύ καλά. Προσπαθώ πραγματικά να απολαμβάνω κάθε στιγμή στο γήπεδο. Προφανώς δυσκολεύτηκα σε αρκετές στιγμές λόγω του απίστευτου παιχνιδιού του που είχε μια απάντηση για όλα.”

“Είχα και καλές στιγμές, ενώ σε μερικές θα μπορούσα να παίξω καλύτερα και πιο επιθετικά, αλλά έχω να παίξω εδώ 12 μήνες και ήταν μια αρκετά σύντομη preseason και εξακολούθω να ψάχνω το παιχνίδι μου. Τώρα έχω μερικές μέρες μέχρι τον επόμενο αγώνα μου, οπότε ελπίζω να είμαι καλύτερα.”

Ο Τζόκοβιτς στον 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει έναν εκ των δύο Αυστραλών, Αλεξέι Πόπιριν και Μαρκ Πόλμανς.

AUS OPEN MEN’S SINGLES | WOMEN’S SINGLES | OPP (+9h)

Video highlights
Previous articleTo respect του Τζόκοβιτς στον Πρίζμιτς (vid)
Next articleAustralian Open: Με περίπατο στον 2ο γύρο η κάτοχος (vids)