Ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους έστειλε ο Νόβακ Τζόκοβιτς μέσω της συνέντευξη Τύπου του πριν το τελευταίο 1000άρι της σεζόν στο Παρίσι, λέγοντας πως δε θα φύγει από την ενεργό δράση όσο το σώμα του είναι καλά, και αποτελεί τον βασικό διεκδικητή των Grand Slam.

“Είμαι φυσικά πολύ ευγνώμων που βρίσκομαι σε θέση να είμαι στο “παρόν” της ιστορίας του αθλητισμού μας, αλλά και της δικής μου καριέρας. Ακόμα νιώθω νέος στο σώμα μου και δεν με προδίδει. Κέρδισα 3/4 Grand Slam”.

“Υπάρχουν προφανέστατες διαφορές με τενίστες του παρελθόντος, και πολλοί από αυτούς πιστεύουν ότι είναι καλύτερο να αφήνεις το τένις όταν είσαι στην κορυφή. Άλλοι πιστεύουν ότι όταν καταλαβαίνετε ότι δεν μπορείτε να κερδίσετε πια τα μεγαλύτερα τουρνουά και ότι χάνετε από τα νεαρά παιδιά, τότε το αφήνετε. Ανήκω περισσότερο στη δεύτερη κατηγορία”.

“Όσο είμαι εδώ, ξέρετε, και διεκδικώ κανονικά τον τίτλο σε κάθε Grand Slam και τα κερδίζω, δεν θα φύγω. Εννοώ, εκτός κι αν συμβεί κάτι διανοητικά και δεν έχω πια κίνητρο, αλλά αυτό δεν ισχύει προς το παρόν”.

Σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είπε: “Φυσικά του χρόνου έχουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, θέλω πραγματικά να τα πάω καλά στο Παρίσι, και να εκπροσωπήσω επάξια τη χώρα μου. Το Davis Cup είναι κάτι που μου δίνει ακόμα μεγαλύτερη έμπνευση”.

“Σε όποιο τουρνουά παίζω, θέλω να το κατακτώ, χωρίς αμφιβολία. Αλλά οι μεγάλοι στόχοι είναι αυτοί που ανέφερα. Επομένως, νομίζω ότι είναι σημαντικό να έχουμε σαφήνεια, ξέρετε, να έχουμε στόχους και φιλοδοξίες και να κινούμαστε προς αυτούς.

Έχω, ας πούμε, την πολυτέλεια αυτή τη στιγμή να επιλέγω σε ποια τουρνουά θα συμμετέχω, να ρυθμίζω το πρόγραμμά μου με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορώ να κορυφώνομαι στα σωστά τουρνουά, όπου βάζω τους υψηλότερους στόχους μου”.

Video highlights
Previous articleWTA Finals: Πρεμιέρα με Σαμπαλένκα η Σάκκαρη
Next articleElite Trophy: Τα σάρωσε όλα η απίθανη Χαντάντ Μάια (vids)