Με πρόσφατες δηλώσεις του, ο Νόβακ Τζόκοβιτς σχολίασε το ζήτημα των χαμηλών αμοιβών στον χώρο του τένις, κυρίως για κατώτερου επιπέδου διοργανώσεις, σε σχέση με την δημοτικότητα του αθλήματος.

Καυστικός για άλλη μια ο φορά, ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο αμφιβάλλει για το αν το άθλημα του τένις, προσφέρει τις κατάλληλες συνθήκες σε αθλητές πέρα από τις ψηλότερες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης, να ζήσουν από αυτό.

Ο 35χρονος, ίδρυσε το 2020 την Ένωση Επαγγελματιών Παικτών Τένις (PTPA), μαζί με τον Βάσεκ Πόσπισιλ. Ο οργανισμός ιδρύθηκε με στόχο, να προσπαθήσει να δώσει στους παίκτες περισσότερη δύναμη σε αποφάσεις που αφορούν το άθλημα, αλλά δέχθηκε κριτική ότι προσπαθεί να το διαχωρίσει.

Από την στιγμή της ίδρυσης του συγκεκριμένου οργανισμού, ο Τζόκοβιτς αποχώρησε από το ATP Players Council, με σκοπό να στηρίξει την νεοσύστατη οργάνωση. Παρά την σύγκρουση που προέκυψε, ο Σέρβος δηλώνει ότι συνεχίζει να στηρίζει την δική του ένωση.

“Υπάρχουν χιλιάδες παίκτες που αγωνίζονται σε όλο τον κόσμο. Δυστυχώς, μόνο 400-500 άτομα, σε άνδρες, γυναίκες, διπλά και μικτά, ζούνε από αυτό το άθλημα.

Αυτό είναι κάτι που αισθάνομαι ότι δεν θέλει πολύς κόσμος να το συζητήσει, αλλά είναι πολύ σημαντικό να υπενθυμίζουμε συνεχώς τους εαυτούς μας, ότι είμαστε στατιστικά το 3ο ή το 4ο πιο δημοφιλές άθλημα στον κόσμο.

1,3 δισεκατομμύρια κόσμος παρακολουθεί το τένις, παρ’ όλα αυτά, μόνο 400 άτομα μπορούν να ζήσουν από αυτό, σε επίπεδο ανδρών και γυναικών. Πιστεύω ότι πρέπει να αναλογιστούμε αν αυτό το άθλημα τα πάει καλά ή όχι”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο νικητής του Αυστραλιανού Όπεν.

 

Μάριος Ανδρέου

Video highlights
Previous articleΣφιόντεκ και Φριτζ σε φόρμα για το back to back
Next articleEisenhower Cup: Στα ημιτελικά σταμάτησαν Σάκκαρη και Τσιτσιπάς (vids)