Αποφασισμένος να συνεχίσει ακόμα πιο δυνατά στο δύσκολο δρόμο της δόξας, ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι έτοιμος να ξεπεράσει τα όριά του και να διεκδικήσει με όλες του τις δυνάμεις τους τρεις βασικούς στόχους που έχει: Grand Slam, Νο1 και μετάλλιο σε Ολυμπιάδα.

Μιλώντας ATPWorldtour.com και με αφορμή τη συμμετοχή του στο ντοκιμαντέρ του Netflix “Break Point”, ο Έλληνας πρωταθλητής δήλωσε αποφασισμένος να ξεπεράσει τα όρια και να βελτιώσει τις αντιδράσεις του κατά τη διάρκεια των αγώνων.

“Σκοπεύω πραγματικά να ξεπεράσω τα όρια και να προσπαθήσω να βελτιωθώ, ακόμη και κατά τη διάρκεια των αγώνων. Είμαι επιθετικός, ελαφρώς δημιουργικός. Ποτέ δεν είμαι πραγματικά ικανοποιημένος κάνοντας το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά” είπε ο Τσιτσιπάς στο ATP Uncovered το 2022.

“Προσπαθούσα να βρω νέους δημιουργικούς τρόπους για να εκτελέσω ορισμένες εργασίες και να παίξω σε οποιαδήποτε κατάσταση” πρόσθεσε.

Στα 24 του χρόνια, ο Στέφανος δείχνει ότι διαθέτει πλέον την απαραίτητη ωριμότητα για να κάνει το βήμα παραπάνω, όπως έδειξε και πρόσφατα στη Μελβούρνη ενώ η επιτυχία ορόσημο ήταν η κατάκτηση του ATP Finals το 2019, δείχνοντας χαρακτήρα στον κρίσιμο τελικό με τον Τιμ.

“Σερβίροντας στο 6/4 στο Nitto ATP Finals στο Λονδίνο στο τάι μπρέικ, νομίζω ότι έχασα το πρώτο μου σερβίς για πολύ λίγα εκατοστά. Πήγα για ένα απρόβλεπτο δεύτερο σερβίς προς το forehand του Dominic. Ένιωσα ότι ήταν το σωστό, ήταν κάπως ενστικτώδες. Έκανα το αντίθετο από αυτό που θα περίμενε σε μια τόσο κρίσιμη σημαντική στιγμή.

Απλώς έπρεπε να παραμείνω ζωντανός όσο το δυνατόν περισσότερο. Πρέπει να είμαι εκείνη τη στιγμή, πρέπει να επιβραδύνω τον χρόνο. Αυτό είναι κάτι που περνάει από το μυαλό μου. Εάν είμαι σε θέση να επιβραδύνω το χρόνο, τότε μπορώ να το δω, να προβλέψω και να εκτελέσω. Υποθέτω ότι αυτό σου κάνει η αδρεναλίνη. Κάπως κάνει τα πάντα να κινούνται τόσο μακριά και σε τόσο μεγάλη ροή χωρίς να το σκέφτομαι μερικές φορές”.

Video highlights