Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, στη συνέντευξη τύπου της Παρασκευής, εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι δεν θα καταφέρει να αγωνιστεί στις αναμετρήσεις της Εθνικής μας ομάδας με αντίπαλο την Λιθουανία, ένα βήμα πριν την άνοδο στο World Group I του Davis Cup.

Ο Έλληνας τενίστας αναφέρθηκε και στις αναμνήσεις που έχει από τις παρουσίες του στα ITF τουρνουά του Lyttos Beach, όταν ακόμη ήταν έφηβος.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τις επικείμενες αναμετρήσεις με τη Λιθουανία: “Για εμένα είναι σημαντικό αυτό που έχουμε καταφέρει μέχρι στιγμής. Και παρόλο που δεν θα έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ αυτή την εβδομάδα, το οποίο με πικραίνει γιατί ήθελα να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου, είναι σημαντικό ότι βρίσκομαι στην Ελλάδα. Πάντα όταν επιστρέφω στην Ελλάδα νιώθω τρομερή χαρά και αναζωογόνηση”.

Για τα συναισθήματά του όταν εκπροσωπεί την Ελλάδα: “Έχω δει παίκτες που τρέφονται μόνο από αυτά τα τουρνουά. Για αυτούς είναι το πιο σημαντικό. Για εμένα, αξίζει κάθε παίκτης να αγωνιστεί στην Davis Cup. Θέλω να πω όμως ότι υπάρχει και ένα ATP Τour που δίνει ευκαιρίες σε πολλούς αθλητές να κυνηγήσουν τα όνειρά τους. Το να παίζω για το εθνόσημο όμως, με κάνει πολύ περήφανο. Δεν έχω νιώσει έτσι στο ATP Tour και αυτό δίνει ξεχωριστό χαρακτήρα στο Davis Cup”.

 

Για το γεγονός ότι η ομάδα του, η ΑΕΚ, αντιμετωπίζει τον ΟΦΗ στην Κρήτη, όσο βρίσκεται κι εκείνος εκεί: “Η υποστήριξή μου προς την ΑΕΚ προέρχεται από τον πατέρα μου. Αυτός έβαλε το πρώτο λιθαράκι ώστε να υποστηρίζω την ομάδα και να βλέπω κάποιους αγώνες της. Θα ήθελα να παρευρεθώ στον αγώνα της ΑΕΚ την Κυριακή, αν μας το επιτρέψει το πρόγραμμα. Δεν έχω δει ποτέ αγώνα της ΑΕΚ ζωντανά”.

Για όσα θυμάται από τα ITF τουρνουά στα οποία έπαιζε στην Κρήτη, πριν μερικά χρόνια: “Ξεκίνησα από εδώ πριν μερικά χρόνια, σε ηλικία 14-15 ετών. Κέρδισα τον πρώτο μου ATP πόντο σε αυτό το γήπεδο. Πλέον έχουν αλλάξει οι εγκαταστάσεις. Εδώ ξεκίνησα, εδώ εξελίχθηκα και αυτό ήταν το μέρος που μου έδωσε το όραμα και την θέληση να ενταχθώ ακόμα ψηλότερα στο επαγγελματικό επίπεδο. Θα έχει πάντα ένα ξεχωριστό μέρος στην καρδιά μου. Σκέφτομαι συχνά το Lyttos Beach, όταν είμαι στο Τour. Δεν γίνεται να μην το κάνω. Είμαι ένας μελαγχολικός άνθρωπος που μου αρέσει να σκέφτομαι το παρελθόν”.