Το παγκόσμιο lockdown λόγω κορονοϊού, έχει τεράστιες συνέπειες στην παγκόσμια οικονομία αλλά υπάρχει και η θετική του πλευρά, όπως την περιέγραψε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Live chat που έκανε με την Μπάρμπαρα Σετ στο “At Home With Babsi” του Eurosport.

O 21χρονος Έλληνας πρωταθλητής, μάλιστα, είπε πως θα ήταν καλό να είχαμε lockdown μια φορά κάθε χρόνο, προκειμένου να ανασαίνει ο πλανήτης ενώ βρήκε και άλλα θετικά στοιχεία της καραντίνας.

“Πιστεύω ότι πρέπει να μας βάζουν σε lockdown κάθε χρόνο. Είναι καλό για τη φύση, είναι καλό για τον πλανήτη μας. Θα είναι καλό για το περιβάλλον” είπε ο Στέφανος και συμπλήρωσε: “Η ζωή είναι πιεστική και ποτέ δεν έχεις χρόνο να περάσεις με την οικογένειά σου. Τώρα είναι μια ευκαιρία να το κάνεις. Η καραντίνα με πήγε πίσω πολλά χρόνια, όταν ήμουν παιδί και δεν χρειαζόταν να ταξιδεύω τόσο πολύ”

Το ATP Tour, στην καλύτερη περίπτωση, θα επιστρέψει τον Σεπτέμβρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται στην ακαδημία του Πάτρικ Μουράτογλου στη Γαλλική Ριβιέρα όπου προπονείται καθημερινά, προκειμένου να είναι έτοιμος για την επιστροφή στη δράση.

“Προπονούμαι κάθε μέρα. Δεν βάζω το 100% καθώς ο σχεδιασμός είναι να είμαι καλύτερα μέρα με τη μέρα. Είναι μια δύσκολη διαδικασία. Έχω τόσο χρόνο μπροστά μου και δεν ξέρουμε πότε τα πράγματα θα επιστρέψουν στην κανονικότητα. Αυτή τη στιγμή, το πάω χαλαρά και δεν πιέζω τον εαυτό μου στο όριο” είπε.

Στο πιο πρόσφατο, πάντως, post του στo Instagram, ο Τσιτσιπάς προτρέπει τους θαυμαστές του να σώσουν τον πλανήτη γιατί είναι ο μοναδικός πλανήτης που έχει σοκολάτα.