Ο Ματς Βιλάντερ ανέλυσε τις πιθανότητες του Στέφανου Τσιτσιπά στο σούπερ ματς του 4ου γύρου του Αυστραλιανού Όπεν κόντρα στον Ρότζερ Φέντερερ!


Είναι, αναμφισβήτητα, το μεγάλο ματς της Κυριακής για τον 4ο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν, εξού και η επιλογή των διοργανωτών να το τοποθετήσουν στο βραδινό session της Rod Laver Arena!

Ο τεράστιος Ρότζερ Φέντερερ αντιμετωπίζει τον διψασμένο για διακρίσεις, Στέφανο Τσιτσιπά το πρωί της Κυριακής (10:00 GR) και ο πολύ έμπειρος σχολιαστής, Ματς Βιλάντερ, ανέλυσε ενδελεχώς την πρώτη επίσημη αναμέτρηση των δύο τενιστών!

Έχει, καταρχάς, πιθανότητες ο Στέφανος κόντρα στον καλύτερο όλων των εποχών;

Φυσικά και έχει! Είναι 20 ετών και δεν φοβάται τίποτα! Ο Φέντερερ, στα 37 του, είναι πλέον ένας “δεινόσαυρος” του τουρ! Το μόνο πρόβλημα στο μυαλό του Τσιτσιπά είναι ότι ο Φέντερερ είναι ο υπερασπιστής του τίτλου και ο κατά τεκμήριο καλύτερος όλων των εποχών. Αν δούμε, όμως, προσεκτικά την περσινή του σεζόν, πέραν από το Αυστραλιανό Όπεν δεν είχε κάποιο άλλο πολύ δυνατό αποτέλεσμα”.

Δεν έχει κάποιο αρνητικό h2h να τον απασχολεί.΄Δεν νομίζω ότι φοβάται τον Φέντερερ, ίσως μόνο την “αύρα” που βγάζει ο Ελβετός. Ωστόσο, δεν ξέρω τι πιθανότητες έχει ο Στέφανος καθαρά σε τακτικό επίπεδο. Του Ρότζερ δεν του αρέσουν παίκτες που τον ξεπερνούν σε δύναμη. Δεν ξέρω αν ο Στέφανος είναι σε αυτήν την κατηγορία” ανέλυσε ο Βιλάντερ.

Ο παλαίμαχος τενίστας επαίνεσε την, μέχρι στιγμής, πνευματική συγκέντρωση που έχει δείξει ο Στέφανος στο κορυφαίο επίπεδο.

Δεν νομίζω να φοβηθεί ούτε τον Φέντερερ, ούτε το γεμάτο γήπεδο. Έχει δείξει ότι μένει χαλαρός σε τέτοιες στιγμές δίχως να είναι μαλθακός. Είναι απίστευτα συγκεντρωμένος. Τον παρομοιάζω με τον Ναδάλ: απίστευτα συγκεντρωμένος και το θέλει. Αν με ρωτήσετε ποιος από τους νέους παίκτες μπορεί να ανοίξει τον δρόμο την επόμενη μέρα, επιλέγω τον Τσιτσιπά. Πρέπει να το υποστηρίξει όμως με Grand Slam τίτλους. Και δεν ξέρω αν είναι έτοιμος ακόμα” κατέληξε ο Σουηδός.

 

Κώστας Αϊτάκης