Συνέντευξη στο Tennis Channel παραχώρησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, λίγο μετά την πρεμιέρα του στο Μόντε Κάρλο. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας προκρίθηκε στο δεύτερο γύρο μετά την εγκατάλειψη του Λάσλο Τζέρε στο δεύτερο set, και δίνει συνέχεια στις προσπάθειές του στο τουρνουά.

Στη συνέντευξή ρωτήθηκε για την προετοιμασία του πριν την έναρξη της clay season, για τις διαφορές που έχει για τον ίδιο το χώμα με τις άλλες επιφάνειες, ενώ μίλησε και για το τι σημαίνει για τον ίδιο η διοργάνωση στο Μόντε Κάρλο, έχοντας ως στόχο φυσικά να βρεθεί στο βάθρο σε λίγες μέρες από τώρα.

“Ένιωθα καλά εκεί έξω, όπως το 2021 που είχα ένα καλό ξεκίνημα σ’ αυτά τα κορτ. Κάποιες φορές ίσως το παράκανα, και γι’ αυτό έχασα μερικές μπάλες, αλλά μόλις κατέβασα λίγο τα χτυπήματά μου, έγιναν πιο ποιοτικά. Είμαι χαρούμενος και με το service μου. Δεν είχα το υψηλότερο ποσοστό, όμως είχα τον έλεγχο.”

Για την προετοιμασία του πριν την έναρξη της clay season, είπε: “Δεν άλλαξε κάτι, έκανα ό,τι κάνω τα τελευταία χρόνια. Φέτος απλά προσπαθώ να ανεβαίνω στο φιλέ παραπάνω. Το χώμα είναι μια επιφάνεια που σηκώνει αρκετή τακτική. Σου δίνει χρόνο να σκεφτείς και να χτίσεις τον πόντο.

Έχω παίξει αρκετά στο χώμα, και πολλές φορές νιώθω ότι “κολλάω” πίσω στα ράλι. Θέλω να εκμεταλλευτώ τις ευκαιρίες που μου δίνονται και να μπαίνω περισσότερο μέσα στο γήπεδο. Ελπίζω να μπορέσω να το κάνω, και να το αξιοποιήσω όσο προχωράει η χωμάτινη σεζόν.”

Για το αν υπάρχει κάτι που τον βοηθά να γίνεται καλύτερος στο χώμα, είπε: Η ψηλότερη αναπήδηση της μπάλας με βοηθάει να ανοίγω καλύτερα το γήπεδο. Έχω μεγάλα χτυπήματα και γνωρίζω πως μπορώ να τα επιβραδύνω και πως μπορώ να τα χρησιμοποιώ σε κρίσιμες στιγμές. Αυτό μου δίνει καλύτερες πιθανότητες όταν παίζω στο χώμα.

Μου αρέσει να παίζω και στη σκληρή επιφάνεια, αλλά εκεί νιώθω πως όλα γίνονται πολύ πιο γρήγορα. Με βοηθάει και το top spin που χρησιμοποιώ συχνά, που μου δίνει ευκαιρίες σ’ αυτές τις επιφάνειες. Δεν ξέρω, σίγουρα έχει να κάνει και με την κουλτούρα μου, μεγάλωσα παίζοντας στο χώμα, έχω προπονηθεί τόσες πολλές φορές, οπότε νιώθω λίγο καλύτερα.”

Τέλος, απάντησε για τη σημασία που έχει για τον ίδιο το τουρνουά στο Μόντε Κάρλο: “Όταν δε βρίσκομαι σε κάποιο τουρνουά, είναι πιθανό να με βρεις εδώ. Είμαι γνώριμο πρόσωπο στα μέλη του κλαμπ. Μου αρέσει να βρίσκομαι εδώ, είναι από τα πιο ωραία μέρη να βρίσκεται κανείς όταν δεν είναι στο Tour και χρειάζεται να μείνει για λίγο εκτός.

Μου αρέσει εδώ, έχουμε και σκληρά γήπεδα, μπορείς να προπονηθείς σχεδόν σ’ όλες τις επιφάνειες. Θα μαζέψω και τους άλλους παίκτες να κάνουμε αίτημα να γίνουν και γήπεδο με χόρτο (χαριτολογώντας). Μου αρέσει να παίζω σ’ αυτό το τουρνουά και να έχω κοντά μου τους φίλους και την οικογένειά μου. Είμαι ευγνώμων γι’ αυτό κάθε μέρα που βρίσκομαι εδώ. Ελπίζω να μπορέσω να φτιάξω ξανά όμορφες αναμνήσεις εδώ, και με φαντάζομαι στο βάθρο σε λίγες μέρες από τώρα.”

Video highlights
Previous articleΜεντβέντεφ: “Ακόμα δεν συμπαθώ πολύ το χώμα”
Next articleBusan Open: Εκτός 8άδας στα διπλά ο Σακελλαρίδης