O Στέφανος Τσιτσιπάς, λίγες μέρες (Σάββατο) πριν από την πρεμιέρα του στο φετινό Madrid Open μίλησε στο Tennis TV για τον πρόσφατο τραυματισμό στη μέση του που τον υποχρέωσε να εγκαταλείψει τον προημιτελικό κόντρα στον Άρθουρ Φις στη Βαρκελώνη, για την πτώση του στην κατάταξη, αλλά και για το service που όπως είπε δεν είναι ικανοποιημένος, αλλά βελτιώνεται.
“Είμαι καλά, δεν είμαι τραυματίας πια”, είπε ο Νο18 του κόσμου. “Ήταν κάτι που περίμενα να γίνει, μετά τον τραυματισμό μου (στη μέση) στα ATP Finals του 2023. Σε ένα βαθμό υπάρχει κάτι με αυτόν τον τραυματισμό εδώ και 2 χρόνια, απλά αυτή τη φορά δεν μπόρεσα να το διαχειριστώ”
Για την πτώση στην κατάταξη της ATP: “Είναι κάτι ασυνήθιστο, όταν έχεις συνηθίσει να βρίσκεσαι στο Top-10 για πολύ καιρό. Σε κάνει να συνειδητοποιήσεις ότι ήσουν πολύ άνετος τα τελευταία χρόνια και τώρα ειναι η ώρα να κυνηγήσω την επιστροφή στην πρώτη 10άδα.”
Για το service: “Δεν είμαι ικανοποιημένος. Ακόμα και όταν κέρδιζα κάποια ματς στο Μόντε Κάρλο, δεν ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος με το πως ανταποκρινόταν το service στο παιχνίδι μου. Έχει βελτιωθεί όμως κι αυτό είναι καλό.”
“Σίγουρα έχει να κάνει με το toss , γιατί αυτό έχει σχέση με το πως θα τοποθετήσεις το service σου. Όπως και τα πόδια, αν δεν χρησιμοποιήσεις τα πόδια στο service είναι δύσκολο να φτάσεις καλά στην μπάλα.”
O Τσιτσιπάς θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του το ερχόμενο Σάββατο (26/4) με έναν εκ των Μπόουτικ φαν ντε Σάντσχουλπ και Γιάν Λέναρντ Στρουφ, οι οποίοι αγωνίζονται την Πέμπτη (24/4).
MADRID OPEN MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | SCHEDULE (-1h)