Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στις δηλώσεις του αμέσως μετά την πρόκρισή του στον τελικό του ABN Amro Tournament, στο Ρότερνταμ, μίλησε για τη σημασία της ανατροπής επί του Λεχέτσκα στα ημιτελικά, ενώ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει πολύ μεγάλο του στόχο, τον τίτλο στην Ολλανδία αυτή την εβδομάδα.

Ο Έλληνας τενίστας δεν έχει γευτεί στο παρελθόν τη χαρά κατάκτησης ενός τουρνουά της σειράς ΑΤΡ 500, παρά το γεγονός ότι έχει αγωνιστεί σε επτά τελικούς (0-7), και την Κυριακή θα έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να τα καταφέρει.

Για να φτάσει βέβαια στον τελικό του Ρότερνταμ, χρειάστηκε να κάνει μεγάλη ανατροπή επί του πρωτάρη, Γίρι Λεχέτσκα. Τι είχε να πει ο Τσιτσιπάς για τον 20χρονο Τσέχο, μετά το μεταξύ τους ματς ; Μόνο καλά λόγια.

Αναλυτικά όσα είπε για τον ημιτελικό, αλλά και το πολύ σημαντικό ματς της Κυριακής:

“Με πίεζε, πραγματικά. Δεν ήξερα τι να περιμένω από το παιχνίδι του, οπότε προσπαθούσα για ώρα να καταλάβω πως παίζει και τη νοοτροπία του.

Έπαιζε φοβερά πίσω από το 1ο σερβίς του και εξαπέλυε επιθέσεις συνεχώς. Πρώτη φορά είδα τόσες δυνατές επιθέσεις, σε τόσο μεγάλο βαθμό. Έπρεπε να παλέψω για να παραμείνω στο ματς και είμαι χαρούμενος που επιβίωσα.

Όσον αφορά τον τελικό, δεν αγχώνομαι που έχω χάσει επτά σε 500άρια τουρνουά. Με ενθουσιάζουν αυτά τα ματς. Κάθε τελικός είναι πολύ ωραίο κομμάτι σε ένα τουρνουά. Θέλω πολύ τον τίτλο, είναι στόχος μου και νιώθω έτοιμος για να τα καταφέρω”.

ROTTERDAM SINGLES DRAW l DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

 

Δημήτρης Χαλιάπας

Video highlights