Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα (Μακεδονικός Καβάλας) η τριεθνής συνάντηση τένις για ηλικίες 12, 14 και 16 ετών. Παράλληλα διοργανώθηκε και τουρνουά RED, ORANGE, GREEN, με ενδιαφέρουσες συναντήσεις.

Ο θεσμός των τριεθνών (εφαρμόζεται πιλοτικά από την ΕΦΟΑ), φαίνεται ότι βρίσκει ανταπόκριση και υποστήριξη όχι μόνο από τους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες αλλά κύρια από αθλητές των γειτονικών χωρών (Βουλγαρία, Αλβανία, Τουρκία και Σκόπια).

Το επίπεδο των αθλητών που συμμετέχουν από το εξωτερικό είναι υψηλό και αυτό δημιουργεί ένα εξτρά αγωνιστικό ενδιαφέρον για τους Έλληνες αθλητές. Συμμετείχαν αθλητές από την Βουλγαρία (15 αθλητές επιπέδου) και Σκόπια (10 αθλητές αγόρια/ κορίτσια).

Από την πλευρά της ΕΦΟΑ την εκδήλωση στήριξαν τεχνικά οι ομοσπονδιακοί προπονητές (Μούρτζιος Χρήστος, Αδαλόγλου Μιχάλης, Παπαδημητρίου Δημήτρης, Ματσαρίδης Στάθης), και αυτό το γεγονός έχει μεγάλη ανταπόκριση στους συλλόγους, αθλητές και παράγοντες οι οποίοι επαίνεσαν αυτήν την πρωτοβουλία της ομοσπονδίας. Από την πλευρά των ξένων προπονητών ειπώθηκαν τα παρακάτω.

Αντόνοφ Βλάντο (Σκόπια ): “εξαιρετική πρωτοβουλία που δίνει ευκαιρίες αγωνιστικές σε όλους”

Τσομπάνωφ Χρήστος: “Για μας είναι πιο εύκολο να συμμετάσχουμε σ’ αυτά τα τουρνουά από το να πηγαίνουμε Σόφια”

Βράνκο Αντονόφσκι (Βουλγαρία-Σόφια): “ωραία εμπειρία θα συνεχίσουμε να συμμετάσχουμε”

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον Δήμο Καβάλας ο οποίος στήριξε το Τουρνουά, καθώς την εταιρεία Βίκος για τα νερά που πρόσφερε στους αθλητές, την εταιρεία smartfoods, την εταιρεία simolive, την εταιρεία NICO LAZARIDI και το μεζεδοπωλείoν ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΝ.