Η Σερίνα Γουίλιαμς δεν θα αγωνιστεί στο Premier 5 τουρνουά της Ρώμης λόγω ενός τραυματισμού που αποκόμισε κατά τη διάρκεια της ήττας από την Βικτόρια Αζαρένκα στο US Open.


 

Δίχως αγώνες στα πόδια της στο χώμα θα παίξει, κατά πάσα πιθανότητα, η Σερίνα Γουίλιαμς στο φετινό Ρολάν Γκαρός.

Η 38χρονη τενίστρια, μετά την εξαιρετική της πορεία μέχρι τα ημιτελικά του Αμερικανικού Όπεν, έστω και αν της αφήνει πικρία για μια ακόμα αποτυχημένη προσπάθεια για το 24ο Slam, δεν θα παίξει στο σημαντικότερο τουρνουά προετοιμασίας στο χώμα πριν το Ρολάν Γκαρός, που είναι η Ρώμη.

Ένας τραυματισμός στον αχίλλειο τένοντα που κουβαλά από τη Νέα Υόρκη κατέστη αδύνατη τη συμμετοχή της στη Ρώμη, ωστόσο, παραμένει στο πλάνο της η συμμετοχή της στο Ρολάν Γκαρός όπου, στη χειρότερη της επιφάνεια είναι η αλήθεια, θα προσπαθήσει να φτάσει στο Νο24.

“Με μεγάλη λύπη, πρέπει να αποσυρθώ από τη Ρώμη λόγω ενός τραυματισμού στον αχίλλειο τένοντα. Είμαι ευγνώμων από την υποστήριξη που έχω από τους φίλους μου στη Ρώμη και ελπίζω να επιστρέψω σύντομα εκεί. Μία υπερέκταση στο πόδι μου κατά τη διάρκεια του τελευταίου αγώνα μου προκάλεσε την ενόχληση. Νόμιζα στην αρχή ότι ήταν ο αστράγαλος αλλά ήταν ο αχίλλειος τένοντας” ανέφερε η τετράκις πρωταθλήτρια στη Ρώμη.

Εκτός Ρώμης θα μείνουν και οι Πέτρα Κβίτοβα και Μπιάνκα Αντρέσκου.

 

Κώστας Αϊτάκης