Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tennis Europe, Τόμας Χάμελ, παρευρέθηκε στο Tatoi Tennis Club ώστε να παρατηρήσει την ποιότητα της “φιλοξενίας” της διοργάνωση του Davis Cup σε ελληνικό έδαφος και έμεινε, το λιγότερο, εντυπωσιασμένος…


 

Ο έμπειρος αναλυτής σε θέματα διοργανώσεων τένις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, “έσταξε μέλι” για τον τρόπο που η χώρα μας φιλοξενεί τους ομίλους για τα play-off ανόδου στο Group II του Davis Cup, συγχαίροντας την ελληνική ομοσπονδία τένις αλλά και προσωπικά τον πρόεδρο Σπύρο Ζαννιά, για τα άλματα προόδου που έχουν γίνει ειδικά την τελευταία τριετία.

“Έχω μείνει έκπληκτος. Δεν είναι φυσιολογικό να έχει γίνει τέτοια δουλειά και να προσφέρεται μία τόσο ποιοτική διοργάνωση σε επίπεδο Group III του Davis Cup. Αξίζουν συγχαρητήρια στην ομοσπονδία. Το επίπεδο είναι καταπληκτικό.

Ήρθα και πριν ενάμιση χρόνο εδώ για τη διοργάνωση του FedCup, τα πράγματα ήταν πολύ καλά από τότε αλλά έχουν βελτιωθεί ακόμα περισσότερο. Μίλησα και με τον Πρόεδρο της ITF (Ντέιβιντ Χάγκερτι) και έχει την ίδια γνώμη με μένα, οπότε όλα είναι εξαιρετικά”, τόνισε αρχικά.

Για να συνεχίσει: “Η δυναμική του αθλήματος στη χώρα είναι πιο δυνατή από ποτέ με την παρουσία των Τσιτσιπά και Σάκκαρη αλλά μην ξεχνάμε και το έργο της ομοσπονδίας που έχει τη δική της διαδρομή.

Το 2016, η ελληνική ομοσπονδία πήρε βραβείο για τα πρότζεκτ εξέλιξης που είχε παρουσιάσει τότε. Αυτό ήταν το πρώτο μεγάλο βήμα. Και πέραν των δύο κορυφαίων παιδιών, υπάρχει και η νέα γενιά όπως είναι η Μιχαέλα Λάκη αλλά και άλλα παιδιά και όλα δείχνουν ότι οι προοπτικές είναι τεράστιες”.

Όντως, το ελληνικό τένις φαίνεται να βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή του σε όλα τα επίπεδα με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Σπύρο Ζαννιά, να είναι συγκρατημένα αισιόδοξος τόσο για τη διοργάνωση των play-off ανόδου στο Group II τον Μάρτιο αλλά και για διοργάνωση τουρνουά ATP στο άμεσο μέλλον.

DAVIS CUP WORLD GROUP III

 

Κώστας Αϊτάκης