Το Ultimate Tennis Showdown αναμένεται να επιστρέψει το 2023. Η καινοτόμος διοργάνωση που ιδρύθηκε από τον Πατρίκ Μουράτογλου το 2020, μετά το ξέσπασμα του covid-19 όπου υποχρέωσε την ATP και την WTA να μπουν σε καθεστώς lockdown, ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει μια σειρά από αγώνες επίδειξης τον Ιούλιο, τον Σεπτέμβριο, Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο σε ΗΠΑ, Ευρώπη, Ασία και Μέση Ανατολή. 

Το UTS εισάγει μια σειρά από καινοτόμους κανόνες, όπως τα τέσσερα 8λεπτα, χωρίς 2ο service, κάρτες μπόνους και συνεντεύξεις με τους παίκτες κατά τη διάρκεια των changeover, αλλά και τα προσωνυμία των παικτών, με στόχο να προσελκύσει νεότερο κοινό στο άθλημα. 

Η πρώτη έκδοση του UTS πραγματοποιήθηκε χωρίς θεατές στη Ν. Γαλλία τον Ιούνιο του 2020 στις εγκαταστάσεις των ακαδημιών Μουράτογλου, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να φτάνει στον τελικό κόντρα στον Ματέο Μπερετίνι με τον Ιταλό να κατακτά το τουρνουά. 

“Δεν μπορώ να πω πολλά, αλλά το ρόστερ θα είναι είναι εντυπωσιακό.”, δήλωσε ο Μουράτογλου. “Ο πρώτος στόχος ήταν να δείξουμε στον κόσμο την ιδέα. Στη συνέχεια το 2022 συγκεντρώσαμε τα απαραίτητα κεφάλαια για να παρουσιάσουμε το τουρνουά μπροστά στο κοινό.”

Video highlights