22 Μαϊου σήμερα και για τον κόσμο του τένις υπάρχει μία και μόνο είδηση: τα γενέθλια ενός εκ των καλύτερων τενιστών όλων των εποχών (του καλύτερου κατά πολλούς), του θρυλικού Νόβακ Τζόκοβιτς!

Τα επιτεύγματα του απλά μυθικά και σας παρουσιάσαμε δέκα facts των τρομερών κατορθωμάτων αυτού του εξαιρετικού τενίστα που ήρθε, ειδικά από 2011 και μετά, για να “χαλάσει” τη μανέστρα του διπόλου Ρότζερ Φέντερερ και Ραφαέλ Ναδάλ και να τους έχει πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής όσον αφορά στους μεγάλους τίτλους και τα ρεκόρ.

Εδώ, θα σας παρουσιάσουμε ένα εντυπωσιακό στατιστικό που δείχνει την τεράστια υπεροχή αυτού του τενίστα στο πνευματικό κομμάτι του παιχνιδιού.

Και το αντλήσαμε από το h2h του με τον Ρότζερ Φέντερερ.

Ως γνωστόν, ο Νόλε προηγείται πια με 27-23 στο συγκεκριμένο τρομερό rivalry με τον “Βασιλιά” του αθλήματος, ωστόσο, το απίστευτο στατιστικό έρχεται από την εικόνα που θα δείτε παρακάτω.

Όπως βλέπετε, ο Νόλε προηγείται στους κερδισμένους αγώνες κόντρα στον Φέντερερ ενώ υπολείπεται του Ελβετού στις κατηγορίες των: κερδισμένων σετ, κερδισμένων games, κερδισμένων συνολικών πόντων!

Είναι ένα απίστευτο στατιστικό που απορρέει φυσικά από το μοναδικό scoring system του τένις, κρύβει όμως μέσα του και την τεράστια πνευματική δύναμη αυτού του ατσάλινου αθλητή.

Να μπορεί δηλαδή να κερδίζει την πλειονότητα των πόντων όπου η μπάλα “καίει” και κρίνονται σετ, αγώνες, τίτλοι.

Πολύ δύσκολα θα ξαναβγεί τενίστας με την ατσάλινη θέση, τη μαχητική ψυχή και την καρδιά του πρωταθλητή που είχε ο Τζόκοβιτς στο άθλημα του τένις.

Κώστας Αϊτάκης