Ο Τζον Ίσνερ μιλώντας σε μέσο των ΗΠΑ, εξέφρασε την άποψή του ότι το τένις θα είναι ένα από τα τελευταία αθλήματα που θα επιστρέψει στην κανονικότητα του…


 

Όσο ο κορονοϊός εξαπλώνεται στον πλανήτη, τόσο πιο εύκολα γίνεται αντιληπτό πως η κανονικότητα στον αθλητισμό θα αργήσει να επιστρέψει.

Αυτής της άποψης είναι και ο Τζον Ίσνερ, που παρ’ όλα αυτά συνιστά ψυχραιμία και ηρεμία για τις δύσκολες ημέρες της καραντίνας.

Ο Νο21 τενίστας στον κόσμο αυτή τη στιγμή, μίλησε στο ESPN και υποστήριξε πως το τένις θα επανέλθει στα φυσιολογικά του πλαίσια, πιο αργά σχεδόν από όλα τα υπόλοιπα αθλήματα.

Αναλυτικά όσα είπε ο 34χρονος Αμερικανός:

“Η κατάσταση που επικρατεί στο τένις, είναι διαφορετική σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα αθλήματα. Κατά την άποψή μου, πιστεύω πως το άθλημά μας θα είναι ένα από τα τελευταία που θα επανέλθουν σε κανονική ροή.

Αυτό θα συμβεί, γιατί το τένις είναι παγκόσμιο. Γίνονται κάθε εβδομάδα τουρνουά σε διαφορετικές χώρες. Είναι δύσκολο να μπορέσουν όλες οι χώρες που διαθέτουν τουρνουά, να φέρουν την κατάσταση υπό έλεγχο σύντομα.

Πολλές χώρες έχουν διαφορετικούς νόμους όσον αφορά τα ταξίδια. Το ποιος μπαίνει στη χώρα και το ποιος βγαίνει αυτές τις ημέρες. Υπάρχει τεράστιο ερωτηματικό πίσω από το τι θα γίνει με τα τουρνουά, μέχρι τουλάχιστον τον Οκτώβριο.

Αυτό θα γίνει διότι οι τενίστες και οι τενίστριες έρχονται από όλες τις άκρες του κόσμου κάθε εβδομάδα. Θα είναι πολύ δύσκολο να επανέλθει στην κανονικότητα το άθλημά μας”.

 

Δημήτρης Χαλιάπας