Ο προπονητής της ομάδας Davis Cup της Ελβετίας, Κλαούντιο Μετσάντρι, μίλησε για τη σημασία της ισορροπημένης οικογένειας στα αποτελέσματα ενός επαγγελματία τενίστα αναφερόμενος στα παραδείγματα του Νόβακ Τζόκοβιτς αλλά και του Ρότζερ Φέντερερ!


Το γεγονός ότι ξαναβρήκε την ισορροπία με την οικογένειά του ήταν το “κλειδί” της επανόδου του Νόβακ Τζόκοβιτς σύμφωνα με τον Μετσάντρι.

Αλλωστε, το 2016 είχε “οργιάσει” ο τόπος με φήμες για “σύννεφα” στη σχέση του Νόλε με τη σύζυγό του Γέλενα λόγω “παρασπονδιών” του Σέρβου τενίστα…

Ομως, αυτά ανήκουν στο παρελθόν, ο Σέρβος φαίνεται και πάλι να είναι άρρηκτα δεμένος με τη γυναίκα και τα δύο πλέον παιδιά του και αυτό έχει μεταφραστεί σε πνευματική ηρεμία και εξαιρετικά αποτελέσματα στο κορτ.

“Το να γίνεσαι πατέρας πάντα μπερδεύει τα πράγματα για έναν επαγγελματία τενίστα. Πρέπει να ξαναβρεις τις ισορροπίες σου. Μετά, υπάρχει το θέμα της διατροφής. Αισθάνομαι ότι οι Στέπανεκ και Αγκασι προσπάθησαν να επιβάλλουν πράγματα στον Νόλε. Σε αυτούς τους παίκτες δεν μπορείς να τους επιβάλεις κάτι. Απλά να προτείνεις. Γι’αυτό χώρισαν οι δρόμοι τους. Μόλις επανασυνδέθηκε με τον Βάιντα, που τον ξέρει όσο κανείς, οι ισορροπίες ξαναβρέθηκαν!” ανέφερε ο Μετσάντρι.

“Το να ταξιδεύεις με παιδιά είναι ακόμα πιο δύσκολο! Αυτό που κάνει ο Ρότζερ είναι απίστευτο! Φέρνει μαζί του γυναίκα, τέσσερα παιδιά, babysitter, δασκάλους! Ολοι μαζί! Σε πολλά τουρνουά ταξιδεύει με αυτό το team! Θα μπορούσε να είναι σκέτη κόλαση αλλά τα καταφέρνει” πρόσθεσε.

 

Κώστας Αϊτάκης