Ο τέως πρόεδρος της ΕΦΟΑ και νυν πρόεδρος της Ολυμπιακής Προετοιμασίας και Αντιπρόεδρος της Tennis Europe, Σπύρος Ζαννιάς έδωσε το σύνθημα για ολυμπιακό μετάλλιο στο Τόκιο μετά την τρομερή επιτυχία του Στέφανου Τσιτσιπά με την κατάκτηση του Masters του Μόντε Κάρλο.

Ο κύριος Ζαννιάς συμπεριέλαβε στο μήνυμα του και τις λοιπές μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού τένις που έρχονται σε νεότερες ηλικίες με πρώτη και καλύτερη την άνοδο της Μιχαέλας Λάκη στο Νο22 της ειδικής κατάταξης juniors της ITF.

“Ο Στέφανος Tσιτσιπάς κατάκτησε το Μόντε Κάρλο, η Μαρία Σάκκαρη έφτασε στο 19 κόσμου και η Μιχαέλα Λάκη κατάκτησε το J1 στη Φιλιππούπολη, φθάνοντας στο τοπ 25 στα Juniors!

Το Ελληνικό Τένις μεγαλουργεί.

Όμως το σπουδαιότερο είναι η παρουσία και άλλων Αθλητών / τριών σε Διεθνή
Πρωταθλήματα με σημαντικές διακρίσεις, όπως οι Πέτρος Τσιτσιπάς, Βαλεντίνη
Γραμματικοπούλου, Δέσποινα Παπαμιχαήλ, Θοδωρής Μητσάκος, Δήμητρα Παύλου και άλλων
που αγωνίζονται πλέον στο Διεθνές Τένις. Είναι σημαντική η προσφορά των Οικογενειών
τους και των Προπονητών τους σε αυτή τη μοναδική συγκυρία για το Ελληνικό Τένις.

Είναι σημαντική επίσης η προσφορά της Ομοσπονδίας και των Σωματείων-Μελών της, με την
αμέριστη στήριξη της Διεθνούς Ομοσπονδίας, της Tennis Europe, με όλα τα Διεθνή
Πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών, που έχουν αναπτυχθεί στη χώρα μας τα τελευταία δέκα χρόνια, καθώς και των χορηγών όπως οι επιχειρηματίας Παντελής Σαπουνάκης, Wilson, Avance, Avis, Prodea, 3E, Vechrom, Lotto, Emmetroepia, Civitel Hotels και άλλων αφανών φίλων του Τένις.

Οι νίκες και οι διακρίσεις ανήκουν στους Αθλητές / τριες! Οι επόμενοι μήνες, μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο θα έχουν και άλλες εκπλήξεις”.

Σπύρος Ζαννιάς
Πρόεδρος Ολυμπιακής Προετοιμασίας
Αντιπρόεδρος Tennis Europe